La Bohèmia es converteix en un edifici de fusta

La nova promoció, a l'avinguda de Catalunya, tindrà diferents habitatges d'alta eficiència energètica


  • Comparteix:

L'antic bar musical La Bohèmia es converteix en un edifici plurifamiliar fet de fusta i d'alta eficiència energètica. La nova promoció, ubicada al número 14 de l'avinguda de Catalunya, comptarà amb tres habitatges i un local i està fet amb un sistema prefabricat de fusta. L'objectiu d'aquest nou bloc entre mitgeres és que, tant la construcció com l'ús de l'edifici, siguin eficients i sostenibles.

L'arquitecte de l'estudi d'arquitectura ESCALA-B, Aleix Piè, ha explicat a Cugat Mèdia que van optar per aquest sistema constructiu no només "per la seva estètica", sinó també "per les prestacions" que dona en "impacte ambiental", tant "la construcció com l'ús de l'edifici". Aquests tipus d'edificis "són el futur", ha assegurat Piè, ja que "tot va encarat cap a un ús més racional de l'energia".

També és important treballar en una desconstrucció sostenible. L'arquitecte ha afegit que "tot edifici té una vida útil" i, quan s'hagi d'enderrocar, el procés de desmuntatge "ha de ser òptim". Això és "més fàcil gràcies a sistemes prefabricats i en sec", ja que ajuden que sigui "un cicle de construcció més tancat". L'objectiu final és buscar el "menor impacte en tota la vida de l'edifici".

Tot i que aquesta nova promoció "no és passiva totalment", s'aproxima "a uns paràmetres de sostenibilitat de menor impacte ambiental", com ha afirmat l'arquitecte. L'edifici, amb un sistema prefabricat de fusta, comptarà amb plaques fotovoltaiques i un sistema d'aerotèrmia per minimitzar "l'ús d'energies". La fusta "té un comportament tèrmic superior que els sistemes constructius més tradicionals", ha confirmat Piè, fet que permet resoldre sistemes de façana envoltant, d'una manera eficient. No només treballa la fusta, sinó que tot el conjunt serà eficient.

A Sant Cugat s'han fabricat més d'una trentena de cases i edificis de fusta, la majoria, amb criteris d'eficiència energètica com, per exemple, a l'avinguda del Carril, o promocions de Promusa al carrer Mar de La Xina i, una altra, al carrer Jeroni de Pujades, la qual es preveu que s'inauguri aquest any.


Aleix Piè

Tot va encarat cap a un ús més racional de l'energia, tant en la construcció com en l'ús de l'edifici, i també en la deconstrucció. Tot edifici té una vida útil i s'haurà d'enderrocar i el procés de desmuntatge ha de ser òptim. Els sistemes prefabricats i en sec ens ajuden que sigui un cicle de construcció més tancat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.