Sant Cugat balla per donar visibilitat al Parkinson

L'Associació del Parkinson Sant Cugat ha organitzat unes jornades de dansa i música per visibilitzar el Parkinson en el dia mundial de la malaltia


  • Comparteix:

La presidenta de l'Associació de Parkinson Sant Cugat, Mercè Buscallà / Foto: Lali Puig

La presidenta de l'Associació de Parkinson Sant Cugat, Mercè Buscallà / Foto: Lali Puig

Sant Cugat ha viscut aquest diumenge una jornada de dansa i música en el Dia Mundial del Parkinson. L'Associació del Parkinson Sant Cugat, amb la col·laboració de l'Escola Fusió, ha organitzat una jornada per tal de donar visibilitat a la malaltia en el seu dia internacional. La plaça d'Octavià ha acollit actuacions de jazz amb quartet de saxos, dansa neoclàssica, la presentació de l'associació i una ballada de country.

La regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, ha confessat que "tenia moltes ganes de donar aquest espai de visibilització a l'Associació del Parkinson Sant Cugat en el Dia Mundial del Parkinson". Aristoy ha explicat que veu "amb molta empenta" la nova associació. L'Associació del Parkinson Sant Cugat s'ha fundat com a nova organització després de desvincular-se de l'Associació Catalana del Parkinson. Ha decidit establir-se com a organització independent per tal de tenir més llibertat en les seves decisions i passos.

La presidenta de l'Associació de Parkinson Sant Cugat, Mercè Buscallà, ha agraït "la col·laboració per part de l'Escola Fusió, dels músics, ballarins i dels voluntaris". Buscalla ha declarat que estan buscant nous socis "per reforçar les activitats que ofereix l'associació i seguir ajudant a més malalts de Parkinson". La presidenta de l'organització ha apuntat que la gent encara no coneix realment el que és el Parkinson: "No és només la tremolor, és un anquilosament de les musculatures i els ossos, els malalts queden debilitats fent que no es puguin moure, deglutir al menjar i parlar".






Mercè Buscalla

"El Parkinson no és només la tremolor, es un anquilosament de la musculatura i els ossos, els malalts queden debilitats fent que no es pugin moure, deglutir al menjar i parlar".

Gemma Aristoy

"Moltes ganes de donar aquest espai perquè l'Associació del Parkinson de Sant Cugat pogués tenir aquest moment d'explicar-se i de sensibilitzar a la ciutadania avui que és el dia Mundial del Parkinson. Així que molt bé, ha estat una jornada, a més, acompanyada de dansa i que ens ha generat moltes emocions".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.