El Govern adverteix que aquest cap de setmana 'és una prova' i que 'no està decidit' què es podrà fer per Setmana Santa

El conseller d'Interior considera que "la mesura més eficaç" és el toc de queda, que es pot allargar "uns quants mesos"


  • Comparteix:

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una compareixença des del Departament d'Interior / Foto: ACN

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una compareixença des del Departament d'Interior / Foto: ACN

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha dit que el compliment de les mesures establertes per evitar contagis per la covid-19 d'aquest cap de setmana serà 'una prova' perquè encara 'no està decidit' què es podrà fer per Setmana Santa. En una entrevista a Rac1, ha exposat que 'dilluns, dimarts i dimecres vinents el Procicat començarà a valorar quina és la resolució següent, si de pròrroga de l'actual, si de millora pel que fa a més aire o si d'empitjorament'. Considera que 'la mesura més eficaç' és el toc de queda, que 'es pot allargar uns quants mesos'. Sàmper també ha insistit que la limitació és a una sola bombolla, i que a partir del dia 26 els grups permesos passaran de les sis persones a les quatre.

"És impossible tenir un mosso a cada cantonada", ha reconegut el conseller, que ha demanat "corresponsabilitat" a la població i ha insistit en la limitació a una sola bombolla. "Hem posat l’aire i no voldríem tancar l’aire, però la resolució pot variar si els índexs fossin negatius", ha advertit Sàmper en relació a la Setmana Santa.

Les descàrregues del certificat d'autoresponsabilitat han passat de les 80.000 amb el confinament municipal a les 40.000 amb el confinament comarcal, i en aquests moments estan al voltant de les 15.000, ha explicat el conseller. Sàmper ha dit que si bé el document "no és ni obligatori" sí que "facilita la feina" als cossos policials. Ha recordat que també cal acreditar la bombolla, el que es pot fer amb un certificat de convivència, els DNI o el llibre de família.

Argimon, a TV3
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha plantejat "donar més aire" dins dels territoris amb menys incidència de la covid. En declaracions a TV3, ha descartat confinar àrees amb incidències molt elevades, com la Vall d'Aran, i ha dit que en tot cas si s'ha de plantejar alguna discriminació "hauria de ser en positiu" en les zones "en verd". En general, ha confiat "no anar enrere" en les mesures per Setmana Santa i ha afirmat que "tant de bo" es pogués ampliar horaris en la restauració i relaxar altres mesures, però ha insistit que "dependrà de les dades epidemiològiques". Ha reconegut també que és "molt discriminatori" que la restauració dels centres comercials no pugui obrir i espera que això canviï "de seguida que es pugui".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.