Les furgonetes sense distintiu ambiental no podran circular per la ZBE Rondes Barcelona a partir de l'1 d'abril

Els vehicles sense aquesta distinció no poden circular per les rondes de dilluns a divendres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la ZBE de Barcelona / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la ZBE de Barcelona / Foto: ACN

La moratòria perquè les furgonetes (N1) sense distintiu ambiental puguin circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les rondes de Barcelona acaba el 31 de març. Això també afectarà els cotxes i motos d'autònoms amb rendes baixes. A partir de l'1 d'abril, aquests vehicles no podran accedir ni circular per les rondes de la capital catalana els dies laborables de dilluns a divendres de set del matí a vuit del vespre. La ZBE Rondes Barcelona és una àrea de més de 95 quilòmetres quadrats que va de Sant Adrià de Besòs a Cornellà de Llobregat.

L'objectiu de la ZBE és preservar la qualitat de l'aire i rebaixar el nivell de contaminació en l'entorn metropolità. Durant el confinament domiciliari i amb la reducció de la mobilitat es van registrar uns mínims històrics d'emissions de diòxid de nitrogen (NO2) i un descens del carboni negre de fins al 75 %.

L'AMB i els cinc ajuntaments que integren la ZBE Rondes BCN segueixen amb el desplegament i l'impuls per la creació de zones de baixes emissions als municipis metropolitans. De fet, l'ens supramunicipal ha subvencionat Sant Cugat amb 100.000 euros per tirar endavant la ZBE del centre, que es posa en marxa l'1 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.