Ingla demana la implicació de la ciutadania amb la Zona de Baixes Emissions

L'alcaldessa ha defensat la mesura per a un canvi de la mobilitat "necessari però progressiu" perquè "ningú es quedi pel camí"


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha tornat a defensar la Zona de Baixes Emissions com una mesura 'necessària' en el context d'emergència climàtica i argumenta que el canvi de la mobilitat de Sant Cugat perquè sigui una ciutat més verda, pacificada i saludable ha de ser 'progressiu' perquè 'ningú es quedi pel camí'. Ingla ha assegurat al programa 'Línia directa' que volen ser 'referent' per a altres municipis per caminar cap a una ciutat amb menys cotxes amb una transició cultural, però reconeix que cal donar alternatives perquè la gent s'hi vagi 'incorporant a ritmes diferents'.

L'alcaldessa ha reconegut que cal seguir treballant per donar alternatives a les persones més afectades per les mesures, però que no es poden fer excepcions amb ningú perquè "estem parlant de salut". Ha assegurat que el centre és la zona "més castigada" per la concentració de cotxes pel que fa a la qualitat de l'aire i que l'objectiu final ha de ser "treure els cotxes de les ciutats".

Ingla ha recordat que els vehicles que no podran entrar en aquesta àrea, un cop s'apliqui l'ordenança, contaminen deu vegades més que la resta. També entén, això sí, la ciutadania que critica les mesures dient que no són suficients i els demana "ajuda" per "empènyer sense imposar". Preguntada pel model de mobilitat de Sant Cugat d'aquí a cinc anys, l'alcaldessa ha assegurat que "la ciutat està canviant i canviarà molt més", tot i que ho farà "de forma progressiva" per donar alternatives a les persones més perjudicades per les mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.