Les residències de Sant Cugat deixen enrere el malson dels primers mesos de pandèmia

Els centres recuperen les visites familiars i les sortides dels residents


  • Comparteix:

Exterior de la residència Sant Salvador / Foto: Cugat Mèdia

Exterior de la residència Sant Salvador / Foto: Cugat Mèdia

Les residències de la gent gran comencen a respirar, gairebé un any després que la Covid-19 entrés als centres. El col·lectiu, un dels més afectats per la pandèmia, ha pogut recuperar les visites familiars i les sortides dels residents. Les residències consultades per Cugat Mèdia asseguren que no tenen cap positiu, tot i que s'extremen les mesures de precaució i seguretat al màxim per evitar que es repeteixi un episodi que va deixar a la ciutat més d'un centenar de morts en aquests centres.

De fet, les residències de la gent gran han estat un grup prioritari en les vacunacions. A Sant Cugat, més de 700 residents han rebut les dues administracions de la vacuna.

Per exemple, la directora de la residència Sant Salvador, Emília Costa, explica que tots els residents i treballadors tenen la vacuna de Pfizer des del febrer passat. Això ha permès que els residents puguin fer sortides. "Si són autònoms poden sortir sols a fer una volta, si són dependents ho fan amb un professional de la residència. També es permet que puguin sortir a casa dels seus familiars, per fer-ho han de signar una declaració responsable", ha detallat la directora.

Des de fa mesos la situació a les residències de Sant Cugat i en concret a la de Sant Salvador està controlada, és per això que els treballadors demanen que tant els residents com els familiars siguin molt curosos amb les mesures de seguretat quan es produeixen les sortides. Segons comenta Costa, a dia d'avui s'estan realitzant PCR als treballadors un cop al mes. "L'índex de contagi a Sant Cugat està per sota de 300, per tant, es fan les PCR cada 30 dies", ha concretat Costa. En el cas que un treballador donés positiu, automàticament passaria a estar de baixa.




Emília Costa

"Ara hem permès que els residents puguin sortir. Si són autònoms poden sortir sols a fer una volta, i si són dependents poden sortir amb professionals de la residència a fer una volta pels voltants o amb familiars. També es permet que alguns puguin sortir a dinar a casa dels seus familiars".

Emília Costa

"S’estan fent proves de PCR als professionals un cop al mes perquè l’índex de contagi a Sant Cugat està per sota de 300, quan és igual o per sota de 300 s’ha de fer la PCR cada 30 dies".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.