El Gran Recapte d'Aliments comença el 16 de novembre adaptat a la pandèmia

Miquel Àngel Rodríguez (Banc d'Aliments): "Aquest any ha augmentat la necessitat d'aliments un 40%"


  • Comparteix:

Gran Recapte Cugat Mèdia

Gran Recapte Cugat Mèdia

La 12a edició del Gran Recapte d'Aliments, organitzada pels Bancs d'Aliments de Catalunya, comença dilluns que ve amb una edició molt diferent. Aquest any, més que mai, necessiten la cooperació dels ciutadans de Sant Cugat: la pandèmia de la covid-19 ha generat una emergència social sense precedents amb un augment de la necessitat d'aliments d'un 40% a tota Catalunya. Cugat Mèdia és mitjà col·laborador amb el Gran Recapte i emetem les seves falques a través de Ràdio Sant Cugat.

L'any 2019 el Banc d'Aliments va ajudar una mitjana mensual de 112.000 persones residents a Catalunya. Com es pot ajudar aquest any als milers de persones se'n beneficien enmig d'una pandèmia? Les restriccions actuals han obligat a cercar solucions virtuals. A continuació expliquem les diferents vies de donació:

Supermercats
A les portes dels supermercats hi haurà voluntaris presencials el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre. La seva tasca serà explicar a les persones que entrin al supermercat com funcionen aquest any les donacions. Les persones que treballen a caixa tenen un paper clau. Miquel Àngel Rodríguez, Delegat del Vallès Occidental del Banc dels Aliments, explica a Cugat Mèdia quin serà el funcionament "Les persones que treballen a caixa et demanaran si vols col·laborar amb el gran recapte d'aliments. Tindran uns codis de barra que aniran des d'1 euro fins als 50. Passaran la pistola pel codi com si fos un altre aliment, amb la quantitat que hagi decidit donar la persona. Al tiquet li sortirà el donatiu de recapte a l'última línia". Els centres comercials que hi col·laboren són: Lidl, Mercadona, Bon Preu, Consum, Condis i Caprabo.

Tot i la digitalització de la cooperació ciutadana, el Banc d'Aliments confirma que la figura del voluntari segueix essent bàsica per al bon funcionament de la campanya. Es precisen 8.700 voluntaris a tot Catalunya, que es poden inscriure a través d'un formulari a la pàgina web. Miquel Ángel Rodriguez explica que "tot i que aquest any les caixeres juguen un paper clau, no hem volgut perdre la nostra història amb el voluntariat". Efectivament, el Banc d'Aliments es gestiona íntegrament per voluntaris, i aquesta figura és indispensable durant El Gran Recapte.

Parades de mercat i botigues de proximitat
Els paradistes i les botigues de proximitat podran participar amb la venda de números als seus clients. Podran adquirir talonaris de 25 números i cada número es podrà vendre a 3 euros. El Banc d'Aliments donarà a les parades i a les botigues que hi participin un pòster que podran penjar al seu establiment, on es veurà que són entitats que cooperen amb El Gran Recapte.

Recapte online
Entre el 16 de novembre i el 16 de desembre, a través de la seva pàgina web es podran fer donacions. Es podrà demanar el certificat de l'aportació de cara desgravació en l'IRPF o bé a l'Impost de Societats si l'aportació la fa una entitat. Les donacions també es poden realitzar durant tot l'any, de forma puntual o periòdica, a la secció de donacions de la pàgina web.

Mòbil
Aquest any s'incorpora també el canal de pagament BIZUM mitjançant el codi 33596, que té com a objectiu agilitzar les donacions des del mòbil.

Un cop finalitzada la campanya, s'adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegums i conserves, amb la totalitat de les donacions obtingudes. El Gran Recapte és una campanya essencial per als Bancs d'Aliments, donat que permet proveir als magatzems de productes bàsics durant un període de tres mesos. Els organitzadors fan una crida de solidaritat a la ciutadania donat que aquest any la campanya és més necessària que mai.



Miquel Angel Rodriguez

Aquest any haurem de tenir una gran complicitat amb les persones a caixa de cada cadena: són les que hauran de demanar si es vol col·laborar, hauran de passar el codi de barres, fitxar-lo i després donar el tiquet de la compra que s'ha fet, que inclourà una darrera línea on es veurà el donatiu i entregar l'enganxina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.