La UPC farà cribratges de detecció ràpida de la Covid-19

L'alumnat i el professorat de l'ETSAV podran fer-se un test gratuït


  • Comparteix:

La comunitat universitària de l'ETSAV es podrà fer proves gratis / Foto: Google Maps

La comunitat universitària de l'ETSAV es podrà fer proves gratis / Foto: Google Maps

L'alumnat i el professorat de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallés (ETSAV), situada a Sant Cugat i membre de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) farà tests gratuïts per detectar la Covid-19 des d'aquest dilluns i fins al 27 de novembre a la seva comunitat universitària amb l'objectiu de frenar la propagació del virus. Les proves, que consistiran en un test ràpid de saliva, es realitzaran als espais habilitats al Campus Nord de Barcelona i els resultats estaran disponibles en un màxim de 48 hores.

La UPC ha impulsat aquest cribratge emmarcat en la seva campanya 'Una UPC protegida'. L'objectiu principal és mantenir la seguretat sanitària fent un seguiment major i precís del virus.

La Universitat ja ha habilitat els punts on es realitzaran les proves al Campus Nord i que tindran lloc de dilluns a divendres de nou del matí a dues del migdia. Els alumnes, el PDI i el PAS de la UPC podran fer-se la prova sense cita prèvia. Les persones que s'apropin a fer-se el test rebran el kit de material i les instruccions per a la correcta recollida de la mostra de saliva.

Els resultats de la prova s'enviaran diàriament a l'Hospital Sant Joan de Déu i estaran disponibles en un màxim de 48 hores. Es podran comprovar digitalment al portal de La Meva Salut i els casos positius rebran directament una trucada del CAP.

Espais per al seguiment de casos a l'ETSAV
S'habilitaran dos espais perquè professionals sanitaris de CatSalut facin el seguiment, mitjançant enquestes telefòniques, de la traçabilitat de possibles casos de contagis del virus entre la ciutadania.

L'objectiu d'aquests rastreigs, que es faran de dilluns a diumenge, de vuit del matí a deu de la nit, és reforçar la tasca dels serveis de vigilància epidemiològica i del Centre d’Atenció Primària de Les Mates, ubicat a prop de l’Escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.