Batxillerat i formació professional: classes semipresencials o en format 100% telemàtic

Els centres de Sant Cugat adapten el funcionament de l'activitat lectiva a les noves restriccions anti-Covid


  • Comparteix:

Les classes de Batxillerat, afectades per les noves mesures / Foto: Ajuntament - Lluís Llebot

Les classes de Batxillerat, afectades per les noves mesures / Foto: Ajuntament - Lluís Llebot

Les classes de Batxillerat de Sant Cugat s'adapten a les noves restriccions anunciades per la Generalitat. Davant la recomanació de limitar l'aprenentatge presencial al mínim possible, els centres de la ciutat que ofereixen aquest cicle o formació professional han modificat l'activitat lectiva a partir d'aquest dilluns. Alguns han activat les classes telemàtiques al 100% mentre que, d'altres, la fan semipresencial.

El nou format ha entrat en funcionament aquest dilluns amb incertesa, ja que la readaptació de les classes s'ha fet amb qüestió de dies, i podria ser que tampoc fos la definitiva.

A l'etapa postobligatòria de Batxillerat de l'institut Leonardo da Vinci s'ha activat l'aprenentatge no presencial. L'alumnat només haurà d'assistir presencialment a les proves d'avaluació. Per la seva banda, a altres centres com l'institut Angeleta Ferrer i Sensat o FP Sant Cugat, s'ha posat en marxa l'activitat lectiva semipresencial. En tots dos casos, la situació pot variar si en les pròximes setmanes es decreten noves restriccions o si el funcionament d'aquest format no és efectiu.

El director d'FP Sant Cugat, Miquel Urrutia, ha explicat a Cugat Mèdia que estan establint "una nova rutina" que pot "afectar una mica" a l'aprenentatge dels estudiants. Així i tot, Urrutia remarca que la semipresencialitat de les classes és "una solució millor" que fer-ho tot telemàtic. "Especialment en el nostre cas", detalla, en què molts dels treballs es fan en tallers i amb equipaments del centre.


Miquel Urrutia

És establir una nova rutina que pot afectar una mica. Evidentment no és l'ideal. L'ideal hagués estat poder mantenir el 100% presencial, però la semipresencialitat és una solució millor que no que fos tot telemàtic, especialment en el nostre cas, que hi ha molt treball que és fa en tallers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.