Humana recull una norantena de tones de tèxtil a Sant Cugat el 2020 malgrat la pandèmia

La gestió de residus ha estat una activitat essencial durant el confinament i per això la xifra és molt similar a la del mateix període del 2019


Temes relacionats

Humana recupera a Sant Cugat 89 tones de roba usada en sis mesos (15/jul/19)


  • Comparteix:

La fundació no ha interromput la recollida de residus tèxtils durant la pandèmia / Font: Humana

La fundació no ha interromput la recollida de residus tèxtils durant la pandèmia / Font: Humana

Humana ha recuperat a Sant Cugat una norantena de tones de tèxtil durant el primer semestre del 2020, unes xifres molt similars a les del mateix període de l'any passat. L'activitat de la fundació s'ha pogut dur a terme amb normalitat durant els mesos de confinament perquè la gestió de residus es va considerar com una activitat essencial. A més d'Humana, la cooperativa Roba Amiga també recull peces de roba a Sant Cugat. El primer semestre ha recollit més de 81.000 tones a la ciutat, unes dades que no són complertes a causa d'un problema informàtic que fa que falti una part dels mesos de maig i juny.

En total, s'han comptabilitzat 170.266 tones de tèxtil recollides a Sant Cugat, entre les 89.265 d'Humana i les 81.0001 confirmades de Roba Amiga, que té gairebé una cinquantena de contenidors taronges on dipositar-la.

La xarxa de contenidors d'Humana ha augmentat respecte l'any anterior en tres unitats més. Actualment, per tant, hi ha una xarxa de 56 contenidors a la ciutat. El 2019, la fundació va recollir 194 tones en tot l'any a Sant Cugat, quatre més que l'any anterior. Humana preveu que les xifres del 2020 siguin similars, gràcies a que han pogut mantenir la seva activitat. Globalment, l'entitat va recollir el 2019 36 milions de peces de roba, que equivalen a 17.573 tones de tèxtil. Això significa, segons dades de la fundació, que s'han deixat d'emetre 55.689 tones de CO2 amb la recuperació d'aquest material.

Humana té com a objectius la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i millorar les condicions de vida de les comunitats en vies de desenvolupament. A través del reciclatge de residus tèxtils, l'entitat impulsa projectes internacionals d'educació i inserció, agricultura, desenvolupament rural i protecció del medi ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.