Protegeix les teves mascotes de la calor de l'estiu amb aquests consells

Ens ho explica la veterinària i directora de la clínica Veterinos, María José Blabia


  • Comparteix:

Les mascotes necessiten ombra i un espai per refrescar-se / Foto: pexels

Les mascotes necessiten ombra i un espai per refrescar-se / Foto: pexels

Les mascotes són les qui més pateixen l'arribada del bon temps i les altes temperatures. Treure'ls a passejar a primera hora del matí i a última de la tarda, tenir-los preparat un espai on poder-se refrescar i, sobretot, no deixar-los mai sols al cotxe són alguns dels consells de la veterinària i directora de la clínica Veterinos María José Blabia.

ESCOLTA-HO

Com ho podem fer perquè les nostres mascotes no ho passin malament amb la calor?
S'ha d'evitar sortir a passejar a les hores de màxima calor. A casa han de tenir un lloc on puguin estar frescos però si teniu aire condicionat procureu que no els doni directament perquè les mascotes, igual que els humans, també es constipen. Si teniu jardí procureu que tinguin espais amb ombra i aigua fresca. Fins i tot, si pot ser, si poseu una petita piscina perquè es puguin remullar estaran encantats.

Pelar-los no sempre és la millor opció. Hi ha gossos que tenen un pèl que els aïlla del fred i de la calor. Pelar un gos de pèl llarg pot ser contraproduent perquè després els creix un pèl més espès, més dens, com si fos llana.

Quan fem un viatge en cotxe què cal tenir en compte?
Pel que fa a mesures de seguretat la nostra mascota no pot anar amb nosaltres. No pot existir el risc que el gos o el gat salti al seient del pilot o copilot. Per tant, podem dur-los en un transportí que estigui lligat al cinturó de seguretat, amarrats per mitjà d'uns anellatges que es lliguen a l'arnés o separant-los amb una reixa que no permeti que salti.

D'altra banda, si no tenim aire condicionat al cotxe, cal baixar les finestres i, si pot ser, intentar que tampoc els doni l'aire directament. Si fem una aturada en una àrea de descans és importantíssim que l'animal vingui amb nosaltres. No es pot deixar l'animal al cotxe, de cap manera; ni amb les finestres baixades, ni amb el cotxe a l'ombra. Mai! Els cops de calor són molt perjudicials i si no, que algú provi d'estar unes quantes hores tancat en un cotxe, per molt que estigui a l'ombra, a veure què li sembla...

La nostra mascota ha de tenir passaport?
Tot dependrà de la legislació del país on es vagi a viatjar. A més, la normativa canvia d'un any a un altre, per això cal consultar-ho abans. Alguns països demanen una analítica d'anticossos, altres que la vacuna de la ràbia s'hagi posat vint dies abans del viatge, altres que simplement amb el passaport i les vacunes al dia ja n'hi ha prou...

Si anem a un lloc on hi ha revetlla o festes majors, com ho podem fer perquè no pateixi amb el soroll?
Un dels consells que donem sempre és buscar-los un lloc segur on puguin amagar-se en cas que tinguin por i insonoritzar els voltants d'aquest espai per pal·liar el soroll. D'altra banda hi ha alternatives naturals que no són medicaments però que també els pot ajudar a estar tranquils. Sempre heu de consultar amb el vostre veterinari.








María José Blabia

La norma més important a l'estiu és que no podem deixar els animals al cotxe. Sigui amb les finestres baixades o amb el cotxe a l'ombra, mai!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.