Augment del 133% en les validacions a les estacions de FGC de Sant Cugat de l'últim mes

La demanda de persones usuàries ha anat incrementant progressivament a mesura que avançava el desconfinament


Temes relacionats

Ferrocarrils es prepara per al retorn progressiu dels usuaris del transport públic ( 5/jun/20)

Comença a créixer progressivament el nombre d'usuaris de FGC (20/mai/20)

La demanda de Rodalies i Ferrocarrils cau un 85% en comparació amb un dia feiner (18/mar/20)

Rècord històric de viatges al conjunt d'estacions d'FGC de Sant Cugat (13/gen/20)


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha registrat gairebé 13.000 validacions diàries a les set estacions del terme municipal de Sant Cugat, el que significa un augment del 132,8% respecte mitjans de maig. La demanda de persones usuàries ha incrementat progressivament a mesura que avançaven les fases de la desescalada i, amb l'entrada a l'etapa de represa es preveu que els viatges segueixin pujant fins a apropar-se a les xifres d'anys anteriors.

Concretament, aquest dijous 18 de juny es van comptabilitzar 12.813 validacions, mentre que el 21 de maig se'n van registrar 5.505. Per estacions, les que han experimentat un creixement més important en aquest període són les de Valldoreix (164,5%), Sant Joan (151,7%), Sant Cugat (137,4%) i la Floresta (133,7%), i les que menys les de Volpelleres (95,8%) i Hospital General (106,1%). A Mira-sol, l'augment de viatges ha estat del 129,5% i a les Planes, al terme municipal de Barcelona, del 111,6%.

Ara bé, les dades encara són lluny de les que es registraven durant l'any passat, quan hi havia entre 35.000 i 38.000 validacions diàries a les estacions de Sant Cugat.



Amb el pic més baix de demanda, a l'abril, només va viatjar un 5% dels passatgers habituals d'abans de la pandèmia. En total, la línia Barcelona-Vallès, que dona servei a Sant Cugat, ja ha superat les 83.000 persones usuàries els dies laborables, arribant a un terç de les validacions d'abans de la crisi. Des d'aquest cap de setmana, FGC ja ofereix el 100% del servei, tant els caps de setmana i els festius com de dilluns a divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.