Incògnites i certeses per identificar i tractar el 'shock' pediàtric

La pediatra de Can Mora Carla Venturi analitza aquestes patologies, que podria estar relacionada amb la Covid-19


  • Comparteix:

La pediatra Carla Venturi / Foto: Cedida

La pediatra Carla Venturi / Foto: Cedida

La setmana passada l'Associació Espanyola de Pediatria advertia de la detecció d'alguns casos d'una síndrome que podria tenir alguna relació amb la Covid-19. Tot plegat va aixecar polseguera i una certa sensació d'alarma, que la pediatra del Centre Sanitari Can Mora Carla Venturi ha rebaixat aquesta setmana en una entrevista al 'Sant Cugat a fons'. Venturi adverteix que, tot i que s'hagin donat alguns casos, és una patologia molt infreqüent i ha donat pautes a considerar a l'hora d'identificar-ne els símptomes.

ESCOLTA-HO

La pediatra del Centre Sanitari Can Mora ha assenyalat que aquesta mena de 'shocks' es produeixen en ocasions quan l'infant té una deshidratació greu, per una meningitis, per sepsis o per una pneumonia especialment severa. També pot estar relacionat amb la síndrome de Kawasaki, una malaltia rara, que té una causa viral amb múltiples símptomes. Són situacions, per tant, greus, i Venturi assenyala que no es produeixen situacions així si el nen es comporta de manera normal.

Venturi ha assenyalat que és habitual que a la primavera es produeixin molts quadres virals que poden donar exantemes i altres símptomes i assenyala que s'ha de consultar si l'infant presenta febre de diversos dies, diarrea, vòmits, està decaigut i apàtic i deixa de menjar. Símptomes que requereixen d'atenció mèdica, però que Venturi adverteix que es poden produir per múltiples virus, no només la Covid-19.


Carla Venturi

La malaltia de Kawasaki se sol donar a la primavera perquè apareixen molts virus. No és només degut al Covid, la poden causar altres virus. No és propi només del nou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.