Descobreix els llibres amb segell més santcugatenc per regalar aquest Sant Jordi

Gairebé una trentena d'autors i autores locals han publicat un llibre en el darrer any


Temes relacionats

Les recomanacions literàries de personalitats de Sant Cugat per a un Sant Jordi des de casa (23/abr/20)

Llibreters i floristes santcugatencs dubten que el 23 de juliol sigui una bona data per Sant Jordi (20/abr/20)


  • Comparteix:

Coneix llibres amb segell santcugatenc / Foto: Cugat Mèdia

Coneix llibres amb segell santcugatenc / Foto: Cugat Mèdia

Sant Jordi també és una bona oportunitat per als escriptors locals, ja que els permet donar a conèixer les seves darreres obres als seus veïns i veïnes de la ciutat. Des de l'abril del 2019 fins a dia d'avui, gairebé una trentena d'autors i autores locals han publicat un llibre que van des de temàtiques infantils, a novel·les i poesia. Si encara no saps quin llibre regalar aquest 23 d'abril, Cugat Mèdia t'apropa una trentena de publicacions amb segell santcugatenc d'aquest darrer any.

  • 'En Genís va a dormir a casa d'un amic', de Cristina Benajes Capell
  • Llibre infantil en català de l'autora santcugatenca Cristina Benajes Capell i amb il·lustracions de Núria Burrull i Benito. 'En Genís va a dormir a casa d'un amic', editat per Excellence Editorial, és el tercer conte de la col·lecció 'La primera vegada'.

  • 'Política Criminal', amb la participació dels santcugatencs Maria Xinxó, JR Armadàs i Àgata Guinó
  • El llibre és un recull de 10 relats amb la política i el gènere negre i policíac com a protagonistes. 'Política Criminal', d'Edicions Xandri, s'ha escrit gràcies a l'aportació de diversos autors, entre els quals es troben els periodistes santcugatencs Maria Xinxó, JR Armadàs i Àgata Guinó.
    'Política Criminal'
    'Política Criminal' / Font: Edicions Xandri


  • 'Cinc cites i sis misteris', de David Castells
  • En Pau es queda viudo als 55 anys. Passat un període de dol, la seva cunyada Clara, l'insta a buscar una nova parella però ell li diu que no en té cap ganes i que està molt bé tot sol. La Clara li proposa un repte: ella contractarà una coach que, durant sis mesos, l'ajudarà a buscar l'amor. Si passat aquest temps, ell continua pensant el mateix, ella no insistirà més. En Pau s'ho pren com un joc i accepta el repte.

  • '39 saltos en el charco', amb la participació de les santcugatenques Anna Casamitjana i Costa i Anna Arasil Albert
  • Antologia de contes infantils que recull 39 narracions que tracten valors com la superació, l'amistat i l'amor; i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de 33 escriptors i 20 il·lustradors. Entre ells, l'escriptora Anna Casamitjana i Costa i la il·lustradora Anna Arasil Albert, totes dues de Sant Cugat, que hi participen amb el relat 'La caña de bambú'.
    Tots els beneficis que es recullen de la venda d'aquest llibre es destinen íntegrament a la Fundació Pere Tarrés.

  • 'Els pertorbadors documents trobats a Sant Cugat', d'Àngel Comas
  • El nou llibre del crític i historiador cinematogràfic santcugatenc Àngel Comas és el recull de 28 històries de ficció basades en fets i personatges reals, des del 1857 fins a 2019: Alfonso XIII, Francisco Franco, el primer xino, el Gran Casino, Sant Medir, Marilyn Monroe, la Falange, la gran nevada, Ràdio Sant Cugat, la penya barcelonista i el Teatre-Auditori, entre molts altres. 'Els pertorbadors documents trobats a Sant Cugat' complementa la novel·la 'Anys d'infàmia', del mateix autor i de Caligrama Editorial.

  • 'Però en quin lloc vius, talp?', d'Àngela Armela
  • La vida del talp era d'allò més avorrida. El seu cau era prop d'una casa enorme que mai no havia gosat visitar. Però, ara que s'hi havia instal·lat una nova família, va decidir obrir una altra galeria per tafanejar més a la vora, sense sospitar els perills i les peripècies que estava a punt de viure. Llibre infantil de l'editorial Animallibres.

  • 'Alexandre Galí a l'exili', de Carme Galí
  • Entre els centenars de milers de persones que van creuar a peu els Pirineus, l'any 1939, hi havia Alexandre Galí i la seva família. Es van establir a Tolosa, tot i que, a partir de la primavera, Galí s'hi va quedar sol. Quan va retornar a Catalunya, va evitar parlar de la seva experiència a l'exili. Ara, Carme Galí, la seva neta, permet als lectors fer-se una idea de quin recorregut vital va fer Alexandre Galí durant els quatre anys que va viure a l'estranger a través del llibre 'Alexandre Galí a l'exili' de l'Editorial Gregal.

  • 'Danza en espiral', de Cloty Rubio
  • Els poemes d'aquest llibre són el testimoni d'un recorregut intern l'eix del qual és l'amor. La figura de la dansa al·ludeix al moviment i al foc com representacions dels espais de l'ànima. L'espiral és una forma que està present en les creacions de la vida i que suggereix, alhora, una dinàmica i un temps no lineals, sinó oberts en evolució infinita.

  • 'És que abans no érem així', d'Empar Moliner
  • Després de l'èxit de 'Tot això ho faig perquè tinc molta por' tornen els contes de la periodista santcugatenca Empar Moliner, més sarcàstica, més commovedora i amb més sentit de l'humor que mai. L'escriptora obsessiva, la maternitat, el pas del temps, la mort, la crisi de parella o el declivi de la dona madura són alguns dels temes que queden plasmats en la seva darrera publicació, editada per Columna Edicions.
    'És que abans no érem així'
    'És que abans no érem així' / Font: Columna Edicions


  • 'El legado de Shen. Fuego pètreo', d'Enric Casas Aguilera
  • Thin, intentant evitar el seu destí, portarà una acció que el submergirà en la culpa i en la cerca de la seva redempció. En el seu camí, haurà de resoldre un dels grans enigmes de l'illa mentre els líders de l'exèrcit es preocupen per l'estranya inactivitat dels Empedrados i els seus líders, els homes de foc i pedra.

  • 'Del Liceu Escolar a l'exili', de Francesc Godás
  • Basada en arxius i confidències dels mateixos protagonistes, aquesta és la història d'una família ben arrelada a Lleida que l'exili en va allunyar.

    Derruït l'edifici del Liceu Escolar per efecte de les bombes feixistes i per l'espoliació a què va ser sotmès, semblava que el record i l'obra dels mestres Frederic Godàs i Victorina Vila desapareixerien de la memòria de la ciutat. No ha estat així gràcies a la feina feta pels antics alumnes del Liceu, per la perseverança del Frederic fill i, posteriorment, per la Paeria democràtica.

  • 'La carta secreta de Marilyn Monroe', de Frederic Cabanas
  • El llibre és un assaig al voltant dels darrers dies de vida de Marilyn Monroe escrit a partir d'un document inèdit que, sorprenentment, va arribar a mans de Frederic Cabanas, un reconegut expert marilynòfil resident a Sant Cugat del Vallès, Barcelona. Es tracta d'una carta escrita per la mateixa Marilyn, la setmana abans de morir, dirigida al seu amic i prestigiós escriptor Truman Capote.

    La carta ha estat amagada des que va ser escrita, fa prop de 60 anys, a l'interior de l'estoig d'un bolígraf Montblanc, i surt ara a la llum. El llibre de Cabanas donarà a conèixer l'existència de la missiva, el seu periple i, sobretot, el seu contingut, on es parla del President J. F. Kennedy, entre d'altres destacats personatges de l'època.

  • 'La perla ardent', de Jaume Ferrer
  • Hi ha il·lusions i desitjos que desapareixen amb els anys, però també n'hi ha d'altres que resten a dins nostre i ens guien com un far submergit, com una perla ardent. Els nou contes inclosos en aquest llibre parlen de dones i homes que s'han quedat sols buscant allò que van perdre: una filla donada en adopció, l'amor d'una vida, el riure de la infantesa o la tendresa d'un acte de misericòrdia. El nou llibre de Jaume Ferrer està editat per Voliana Edicions.

  • '100 històries de l'aventura espacial', de Joan Català Amigó
  • Aquest és un llibre per celebrar l'aventura de l'espai, i està farcit de gestes heroiques i de somnis fets realitat. També de tragèdies i errors colpidors que ens recorden el respecte obligat cap a un entorn perillós i agressiu. El divulgador científic de Sant Cugat, Joan Català Amigó, publica aquest llibre de la mà de Cossetània Edicions.
    '100 històries de l'aventura espacial'
    '100 històries de l'aventura espacial' / Font: Cossetània Edicions


  • 'La història viscuda: Memòries', de Joan B. Culla
  • L'historiador santcugatenc Joan B. Culla, que amb 22 anys visitava Tarradellas a l'exili, ha tingut una vida activa i densa de relacions, amb personatges de primer ordre i en escenaris clau de la nostra història moderna. El seu estil rotund i dinàmic dota d'interès la narració, des dels seus orígens humils al Poblenou fins a la intimitat amb gegants de la nostra història recent, com Jordi Pujol o Pasqual Maragall, passant per la seva activitat en els mitjans al costat de Josep Cuní, Antoni Bassas o Mònica Terribas, el seu sorollós adéu a 'El País' després de 40 anys de col·laboració, o la seva relació amb Israel, la seva vinculació a TV3, etcètera.

  • 'La Casa Aymat per dins. 1961-1980', de Joan López
  • L'autor porta al lector en un viatge per l'interior de la Casa Aymat per descobrir la part més desconeguda de la fàbrica. El llibre descriu com s'hi treballava, l'ambient que es respirava, la relació entre els treballadors al taller i, també, amb la direcció, descobreix els mestres tapissers i repassa el procés de fabricació de catifes i tapissos. El llibre és fruit de les vivències i l'experiència peronal de Joan López com a treballador de la Casa Aymat, on hi va entrar amb només 13 anys i s'hi va quedar fins al tancament de la fàbrica, el 1980.

  • 'Vint-i-nou nits a Sant Petesburg', Jordi Ubach
  • Una novel·la metafòrica que ens fa reflexionar sobre el poc autocontrol dels nostres actes i dels nostres pensaments. Alhora, a 'Vint-i-nou nits a Sant Petesburg', Ubach fa un extens recorregut personal per la segona ciutat més gran de Rússia i una de les més importants d'Europa.

  • 'Pero... qué le hace la musica a mi cerebro', de Jordi A. Jauset
  • L'obra explora com la música pot afectar el potencial consumidor i els resultats que pot aportar a través de les diferents tècniques de Neuromarketing i exposa exemples i investigacions recents. És realment tan poderosa la música que pot arribar a influir en la decisió final de la nostra compra? Les evidències així semblen indicar-ho. Però, recorda, tu tens l'última paraula.
    'Pero...qué le hace la musica a mi cerebro'
    'Pero...qué le hace la musica a mi cerebro' / Font: Letrame


  • 'Cròniques de Macondo', de Josep Amorós
  • El llibre és un recull de 75 relats breus, inspirats i contextualitzats a Sant Cugat, que el publicista i consultor de màrqueting, Josep Amorós, ha publicat al TOT Sant Cugat des de l'octubre de 2017.

  • 'Catalunya Industrial', de Daniel Romaní
  • De la Fàbrica de Dinamita a Port-Vendres al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, de la Serradora d'Àreu a la Fàbrica Damm de Barcelona, passant pel Museu de la Torneria de Torelló, el Molí Paperer de Capellades, la Bòbila Sugranyes de Reus... i així fins a mig centenar d'enclavaments singulars del nostre patrimoni industrial (adoberies, cellers, fargues, vapors, mines i serradores, entre altres) que durant dècades van ser el motor econòmic del país.

  • 'L'espai profund', de Lluís Calvo
  • A 'L'espai profund', Lluís Calvo busca la depuració i l'essència, amb poemes breus d'imatgeria intensa, molt musicals i amb una estructura formal acurada. El llibre aborda qüestions com el pas del temps i l'amor, l'espiritualitat tant occidental com oriental, la llibertat, la incertesa davant del futur i les circumstàncies vitals, la recerca de la sobrietat, els referents de l'antiguitat o la relació amb la natura.

  • 'Des del banc dels acusats', de Raül Romeva
  • Després de passar pels centres penitenciaris d'Estremera, Lledoners i Soto del Real, l'exconseller santcugatenc Raül Romeva ha fet dels seus dibuixos una manera d'expressar-se, de comunicar les seves conviccions, de recollir les impressions quan es viu privat de llibertat.

    Aquest llibre reuneix els esbossos fets durant els mesos del judici al Tribunal Suprem. No són ni una crònica ni un diari. Són fragments d'un procés en blanc i negre, sovint amb un punt d'humor, que aporten un testimoni valuós viscut en primera persona.
    'Des del banc dels acusats'
    'Des del banc dels acusats' / Font: Ara Llibres


  • 'La Leyenda de Arga', de Xavier Escura
  • Atapuerca, 400.000 anys enrere. La rivalitat pel lideratge del grup d'un clan de neandertals arcaics pertorba a successives generacions de caçadors, però els conflictes més greus i sagnants sorgeixen de la intermitent escassetat de femelles. El desequilibri afectava ja els seus avantpassats, causant enfrontaments amb un clan diferent que habita en la gran muntanya i que es troba en un altre estadi evolutiu.

    El nou llibre de Xavier Escura està editat per Ediciones Carena.

  • 'Valldoreix. Records i converses amb Magdalena Macià', de Quim Lloveras
  • De la mà dels records personals de la quasi centenària Magdalena Macià, aquest llibre repassa alguns dels esdeveniments històrics i socials que Valldoreix ha viscut a partir de la seva transformació en una ciutat-jardí.

    Aquest llibre és fruit d'una llarga conversa entre una àvia i el seu nét i pot ajudar al lector a comprendre una mica millor què és Valldoreix.
    'Valldoreix. Records i converses amb Magdalena Macià'
    'Valldoreix. Records i converses amb Magdalena Macià' / Font: Quim Lloveras


  • 'Viva Cataluña Española: Historia de la extrema derecha en la Barcelona republicana (1931-1936)', de José Fernando Mota
  • Amb la proclamació de la República, l'extrema dreta espanyolista de Barcelona és esborrada del mapa. En pocs dies, els ultraespanyolistes, passen de viure en una Dictadura, a haver d'actuar en una República que ataca tres dels seus pilars: la monarquia, la religió i l'Estat unitari.

    La nova obra de l'historiador santcugatenc estudia l'esdevenir d'aquests col·lectius reaccionaris, fascistitzats i feixistes de la ciutat de Barcelona entre dos fracassos, el del 14 d'abril de 1931 i la seva derrota en les urnes, i el del 19 de juliol de 1936 i la seva derrota als carrers.

  • 'Paraules que tu entendràs', de Xavier Bosch
  • La nova novel·la de l'escriptor santcugatenc Xavier Bosch, 'Paraules que tu entendràs', és un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l'ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l'ànima, disposats a emocionar-nos.
    'Paraules que tu entendràs'
    'Paraules que tu entendràs' / Font: Columna Edicions


  • 'Viatge al país dels blancs', d'Ousman Umar
  • Em dic Ousman Umar. Sé que vaig néixer un dimarts, no sé de quin mes ni de quin any, perquè això a la meva tribu tant se val. Vaig créixer a la sabana africana. Cada dia caminava set quilòmetres per anar a l'escola. Tenia una vida feliç i senzilla, fins que un dia mentre jugava vaig veure un avió al cel. Des d'aquell moment vaig voler ser pilot, enginyer, tot menys negre. La curiositat per conèixer el món em va empènyer a iniciar un viatge sense retorn cap al País dels Blancs.

    Quan tenia tretze anys vaig travessar el Sàhara a peu i el mar en pastera. I vaig veure morir pel camí la majoria dels meus companys de viatge, entre ells el meu millor amic. Al cap de quatre anys d'haver iniciat aquella gesta, vaig arribar finalment a Espanya i, després de passar uns quants mesos dormint al carrer, una família em va acollir.

  • 'La Bastarda: El último legado de los Romanov', de Cristina Gómez
  • Larissa és una petita òrfena que neix i viu en el Sant Petersburg del 1900. Segons va avançant la seva vida, la seva innocència i la seva bondat van quedant reduïdes a cendres per poder sobreviure.

    A poc a poc descobreix qui és i la família a la qual va lligada el seu nom, els Romanov, i és precisament aquest descobriment el que trastoca el poc seny que li queda. Una apassionant història de mort i venjança.

  • 'Les olors de la vida', de Maria Àngels Piñol
  • Aquest llibre explica per què l'olor és tan important per poder sobreviure. Com es produeix a nivell neurofisiològic, i presenta situacions de diverses persones de diferents indrets i edats, que ens relaten les seves sensacions i emocions en relació a la memòria de les olors. Podrem viure de primera mà, com han influït en les seves vides, tant les bones com les males olors.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.