Cap alumne de Sant Cugat sense accés a l'educació durant el tancament d'escoles

L'Ajuntament posa en marxa un projecte contra la bretxa digital i fa una crida per donar ordinadors en desús


Temes relacionats

Educació preveu el retorn virtual a les aules a partir del 14 d'abril (31/mar/20)

Sant Cugat ja és punt de recollida de l'ONG Labdoo per donar una segona vida a portàtils en desús (19/des/19)


  • Comparteix:

Imatge d'un estudiant en un campus virtual / Foto: ACN

Imatge d'un estudiant en un campus virtual / Foto: ACN

Les escoles i els centres educatius estan tancats, però la formació continua principalment a través de canals digitals. És per això que l'Ajuntament ha iniciat un projecte per lluitar contra la bretxa digital i garantir que tots els alumnes de la ciutat tinguin accés a l'educació amb la distribució d'ordinadors portàtils i connexió a Internet. Es farà a través de la plataforma Labdoo.org, que habilita ordinadors en desús per repartir-los entre els estudiants que ho necessitin. El consistori calcula que es necessita més d'un centenar d'aparells i connexions a Internet, fet pel qual l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania per donar aquells ordinadors portàtils en desús.

El projecte va dirigit a alumnes d’educació primària, de secundària, de l’escola d’Adults i dels programes de Formació i Inserció, per als quals Educació preveu el retorn a les lliçons de manera virtual a partir del 14 d'abril.

'Volem lluitar contra la bretxa digital entre els nostres estudiants i garantir el dret a l’educació. I ho farem apropant mitjans a les famílies perquè aquests nois i noies puguin fer les seves tasques escolars. A través de la plataforma Labdoo cercarem portàtils i l’Ajuntament farà el possible per fer arribar la connectivitat a les seves cases', ha explicat la regidora d’Educació, Pilar Gorina.

El lliurament de portàtils es farà a través de la plataforma Labdoo.org, que des de l’inici d’aquest curs ja funciona a Sant Cugat. Aquesta ONG ha creat una xarxa humanitària que s’encarrega de recollir portàtils en desús, instal·lar-hi aplicacions educatives lliures i posteriorment distribuir-los a escoles necessitades d’arreu del món.

Pel que fa a les connexions a Internet, l'Ajuntament està acabant de perfilar el sistema per oferir aquest accés. Molt probablement, serà repartint gratuïtament aparells USB amb connexió wi-fi. Aquest servei també s’oferirà en el cas que es disposi de portàtil però no d’accés a Internet.

Crida a la població per donar portàtils en desús a través de Labdoo
Per donar un portàtil en desús perquè pugui ser aprofitat per un alumne santcugatenc que ho necessiti cal seguir els passos següents:

  • Sanejar el portàtil en desús i omplir-lo de programes educatius que ofereix Labdoo. És una operació fàcil que es fa en poca estona: les instruccions es poden trobar a Labdoo.


  • Un cop sanejat i carregat amb programes educatius, cal contactar amb Labdoo a través de labdoo-team-catalunya@labdoo.org perquè el vinguin a recollir. També es pot fer arribar qualsevol pregunta a aquesta adreça electrònica.


  • Es proposa fer el sanejament de l’ordinador portàtil a casa per evitar contagis. Tot i això, en cas de no saber-lo sanejar, Labdoo també ofereix la possibilitat de passar a buscar el portàtil en desús per les cases o es pot dipositar la comissaria de la Policia Local.

    Condicions tècniques
    Els portàtils van carregats amb més de 80GB de continguts educatius per a totes les edats i per a totes les àrees de la ciència. Per això cal que arrenquin i tinguin mínim 1GB de RAM. També han de portar el carregador (no cal que la bateria funcioni perquè els portàtils s’utilitzaran endollats).


    Pilar Gorina

    Aquesta plataforma ens ajuda a cercar portàtils i l'Ajuntament farà arribar la connectivitat. Animem a col·laborar amb Labdoo si teniu portàtils en desús.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.