Compartir a les xarxes el dia a dia amb diversitat funcional per trencar estigmes

La Nina Izquierdo, amb paràlisi cerebral, i la Nefre Orgue, que va patir un ictus, relaten per Instagram el seu procés de rehabilitació


  • Comparteix:

La Nina i la Nefre són dues noies joves, de la mateixa edat, que han decidit compartir el seu dia a dia, amb una diversitat funcional, a través de les xarxes socials. La Nina (@authentically_nina) té paràlisi cerebral i la Nefre (@strokelifealive) va patir un ictus amb només 26 anys. Expliquen que no els impedeix res, però que han hagut de 'reinventar-se' per fer algunes tasques.

Totes dues es van conèixer a la clínica on fan neurorehabilitació, situada a Mira-sol, i compartir l'experiència, asseguren, els ha 'donat forces' per tirar endavant. I per això saben que elles, a través dels seus comptes, també ajudaran a altres persones que puguin trobar-se en una situació similar. La Nina explica que, animada per la Nefre, va decidir començar a mostrar-se 'més autèntica' a les xarxes, sortir de la zona de confort per 'visibilitzar' i 'trencar amb els estigmes de conviure amb una discapacitat'. La Nefre va obrir el compte quan encara era a l'hospital recuperant-se de l'ictus per 'trobar amics', persones que poguessin entendre com se sentia en aquell moment.

La Carina Salgueiro, una de les fisioterapeutes de la clínica on fan rehabilitació, explica que, normalment, com més jove sigui la persona amb la lesió cerebral, més favorable és el pronòstic de recuperació i més marge de millora té en el procés. També assenyala les diferències entre els dos casos, el de la Nina, que ha après estratègies des que va néixer, i el de la Nefre, que d'una banda ha de començar de zero però de l'altra el fet de conèixer què és no patir una lesió cerebral pot ajudar-la a millorar més. L'objectiu, al final, és trencar estigmes i visibilitzar qüestions que, sovint, s'amaguen.




Nina Izquierdo

Em vaig adonar que al meu compte d'Instagram només ensenyava una part de la meva vida. Vaig decidir ser més autèntica i ensenyar tot allò que faig per animar altres persones que es troben en la meva situació. Que vegin que es poden fer moltes coses amb una discapacitat.

Nefre Orgue

Ho vaig fer com una forma de compartir el meu dia a dia i trobar amics que entenguessin què estava passant en aquell moment. La meva família entenien què m'havia passat, però no el que sentia en aquell moment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.