Sant Cugat es concentra de nou contra la violència masclista pel crim d'Esplugues

Treballadors del consistori i representants polítics han recordat les dues víctimes amb un minut de silenci


  • Comparteix:

Sant Cugat ha estat una de les poblacions que ha mostrat el seu rebuig aquest dimarts al migdia al doble crim masclista d'Esplugues de Llobregat, el primer a Catalunya i a l'Estat del 2020. Un home hauria assassinat la seva dona i la seva filla, de tres anys. Amb un minut de silenci, treballadors del consistori i representants polítics de tots els grups municipals han tornat a treure la pancarta amb el lema 'El masclisme mata. Barrem-li el pas', per reiterar el compromís amb la lluita contra aquesta xacra.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha expressat també el seu rebuig al crim i s'ha compromès en seguir treballant, des del consistori, en la lluita contra la violència masclista des del vessant pedagògic i de sensibilització, però també des de l'alerta i la denúncia pública.

Ingla també ha recordat que la violència masclista afecta a tot l'entorn familiar i ha lamentat una notícia que els 'fa ser pessimistes' en aquest aspecte de cara al 2020. El jutjat número 3 d'Esplugues s'ha fet càrrec de la investigació i ha decretat el secret de les actuacions.


Mireia Ingla

Hem d'utilitzar la pancarta, malauradament, perquè hem començat el 2020 amb un nou feminicidi. El lema de 'El masclisme mata. Barrem-li el pas' l'hem d'utilitzar cada dia de forma preventiva i pedagògica, però també com avui en forma de denúncia cada vegada que assassinen una dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.