Presumpte cas de discriminació racista en una discoteca de Sant Cugat

Un dels afectats ha exposat la situació a les xarxes i ja ha contactat amb SOS Racisme per interposar una denúncia contra les carpes Lemon


  • Comparteix:

En Jean ha difós un vídeo explicant la situació / Foto: Youtube Diari de Sabadell

En Jean ha difós un vídeo explicant la situació / Foto: Youtube Diari de Sabadell

Un noi veí de Sabadell alerta d'un suposat cas de discriminació racista a les carpes Lemon Sant Cugat durant la nit de Cap d'Any. En declaracions al 'Diari de Sabadell', en Jean explica que ni a ell ni als seus amics -tots majors d'edat- se'ls va deixar entrar al recinte i ho atribueix a què tots ells eren 'magribins o negres'. El jove, que va presentar un full de reclamació, ja ha contactat amb SOS Racisme, amb qui es reunirà dimecres vinent, per si es pot interposar una denúncia sobre els fets. Cugat Mèdia ha contactat amb l'ONG, que té constància dels fets, sobre els quals ha d'arreplegar més informació.



Aquest mitjà ha parlat amb en Jean, que ha volgut remarcar que el seu objectiu no és 'fer boicot a cap discoteca', ja que ho considera oci que els joves 'necessiten'. El que ell vol és 'fer veure a la gent' que són situacions 'que passen' de manera molt 'concurrent'.

Cugat Mèdia també s'ha posat en contacte amb la discoteca, però encara no ha rebut resposta. En tot cas, en Jean explica que els motius que els porters li van donar per denegar l'entrada eren sobre la vestimenta i sobre el fet que no eren 'clients habituals'. Una versió que coincideix amb la que l'espai d'oci ha explicat al diari 'Ara', on neguen la discriminació racista i, a més, subratllen que aquella nit, dins del local, hi havia nois i noies negres, així com treballadors d'origen estranger. També a l''Ara', expliquen que anar 'mal vestits' o 'beguts' són alguns requisits per negar l'entrada, però 'mai per motius racistes'.

Segons avançava 'Diari de Sabadell' i ha pogut confirmar Cugat Mèdia, en Jean i la seva colla havien comprat les entrades per la festa amb antelació i, així i tot, no van poder accedir-hi. En Jean detalla que tres d'ells (una noia blanca i dos nois negres) van fer la cua pel seu compte. Assegura que, d'un principi, a la noia se li va permetre l'entrada, però als nois no. Al final, però, els van deixar accedir al recinte perquè un promotor havia validat ja l'entrada. Tot i això, el vigilant de seguretat va esbroncar el promotor per haver-la validat, segons explica en Jean.

Un cop els porters de la discoteca li neguen l'entrada, en Jean demana el full de reclamacions i demana que se li repeteixin els motius pels quals no pot entrar. El vigilant de seguretat que l'havia deixat fora es nega a dir-ho, explica en Jean. En aquell moment es fixa en si es repeteix la situació i veu que a 'cada persona negra que anava amb una altra negra o magribí i anaven sols' se'ls privava l'entrada. En canvi, en Jean observa que si anaven 'amb grups de blancs' sí que se'ls deixava entrar.

El jove que explica la situació, a banda de demanar ajuda a SOS Racisme, també ha contactat amb el noi que va patir discriminació racista la tardor passada en una discoteca de Sant Quirze del Vallès. Aquell cas va suscitar que la Generalitat instés a la Fiscalia a investigar aquell local, ja que acumulava més situacions d'aquest tipus. Segons ha explicat Jean a Cugat Mèdia, s'ha posat en contacte amb ell per demanar-li 'consell i orientació' sobre com actuar en una situació com aquesta. El jove sabadellenc ha afegit que s'havia informat de casos de discriminació racista en discoteques per conèixer quins processos i mesures s'haurien de prendre.




Jean

Quan no em van deixar passar em vaig esperar per veure si feien fora a més gent negra. I sí, cada persona negra que anés amb una altra persona negra o magrebí i sols no entraven, només els que anaven amb grups de blancs.

Jean

Jo no vull fer boicot a cap discoteca perquè és oci i els joves també ho necessitem. El que vull és fer veure a la gent que això passa i vull que s'erradiqui o que els casos no siguin tan concurrents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.