L'Hospital General de Catalunya incorpora la realitat virtual en l'àrea de pediatria

La iniciativa permet reduïr la percepció de dolor, estrès i ansietat dels pacients a l'hora de vacunar-se amb unes ulleres d'última generació


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya incorpora unes ulleres de realitat virtual a l'àrea de pediatria, en col·laboració amb l'start-up tecnològica VRPharma, per tal de disminuir la percepció de dolor, l'estrès i l'ansietat que generen els injectables en els pacients més menuts. El projecte tot just comença a caminar amb una primera fase per determinar el seu abast però l'objectiu del centre és estendre la iniciativa a altres àrees mèdiques que també puguin generar nerviosisme als malalts. Tot plegat, una proposta tecnològica que forma part del Pla d'Humanització de l'Assistència Sanitària que promou el grup Quirónsalud, la companyia que gestiona l'hospital, que no descarta implementar-la a altres centres més endavant.

Acabar amb el neguit, els plors i l'angúnia a la consulta mèdica. Aquesta és l'ambició del grup Quirónsalud i l'start-up VRPharma amb el llançament d'unes ulleres de realitat virtual que, a través de vídeos, jocs i aventures diverses, distreuen el pacient mentre aquest rep la vacuna. La iniciativa neix per millorar la qualitat humana del servei, afavorir un ambient relaxat i tractar les fòbies que generen els injectables com les vacunes i les anàlisis de sang.

El projecte es troba en fase inicial per a infants d'entre sis i vuit anys, tot i que també disposen de vídeos més curts per a pacients més menuts. A través de les ulleres el malalt pot visitar el fons marí, viatjar a un altre país o fins i tot convertir-se en un superheroi.

De moment aquesta iniciativa està enfocada únicament a l'àrea de pediatria, però s'està treballant en altres tractaments enfocats a adolescents i adults per estendre la realitat virtual a altres àrees que també inquieten els pacients com urgències i quimioteràpia entre d'altres.


Jose Felix Muñiz

Entrem en el món de l'humanització. Cada cop intentem que els infants pateixin menys, que les seves experiències siguin menys traumàtiques i les seves experiències més agradables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.