De Sant Cugat a Singapur en bicicleta

Dos germans santcugatencs han fet prop de 23.000 quilòmetres en bicicleta en un viatge de gairebé un any per 28 països


  • Comparteix:

Els germans Bosch a Tajikistan / Foto: Cedida

Els germans Bosch a Tajikistan / Foto: Cedida

Travessar Europa i Àsia en bicicleta. El Joan i el Jordi Bosch, dos germans santcugatencs, es van proposar arribar a la Xina en bicicleta i han acabat fent prop de 23.000 quilòmetres i visitat 28 països diferents en poc menys d'un any.

Després de només un parell de mesos de preparació vivint l'un al Canadà i l'altre a Alemanya, el Joan i el Jordi van sortir al maig del 2018 des de Sant Cugat amb dues bicicletes i poc equipatge amb l'objectiu d'arribar a la Xina. Una fita que van aconseguir a la tardor, quan van decidir completar el continent, travessar el gran país asiàtic i arribar fins a Singapur. Un cop allà, l'un va marxar a Indonèsia i l'altre a Sri Lanka a fer un mes de turisme, aquest cop sense bicicleta, per després tornar-se a reunir, volar a Lisboa i tornar a pedalar des de la capital portuguesa fins a Sant Cugat.

Els germans Bosch a Tailàndia / Foto: Cedida
Els germans Bosch a Tailàndia / Foto: Cedida


Joan Bosch destaca la 'simplicitat' del viatge com una de les coses que més li ha agradat. El pitjor, assegura, trobar a faltar els amics i la família. Tot i així, explica que l'experiència 'val molt la pena' i que, després d'un parell de setmanes amb la bicicleta aparcada, 'es fa dur' tornar a la 'vida normal'.
Bosch reconeix que van sortir amb 'certa inquietud' però recomana aquest tipus de viatges a tothom qui tingui 'la idea de moure's'. De fet, no descarten tornar a agafar la bicicleta en un futur i proposar-se nous destins. El viatge està detallat en un compte d'Instagram i en un bloc, per tots aquells qui es plantegin una experiència semblant.




Joan Bosch

A mi m'ha agradat molt la simplicitat d'aquest tipus de vida. Estar fora, haver d'anar en una direcció, llocs nous cada dia, no t'avorreixes mai, físicament estàs molt en forma. El pitjor, que trobes a faltar els amics, però compensa.

Joan Bosch

Vam sortir amb una mica de por, o inquietud pels llocs on passaríem. No hi ha cap lloc al món on ho haguem passat malament. Si algú té la idea de moure's que ho faci, perquè el món és molt gran, la gent és molt maca i val la pena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.