TVE Catalunya celebra els 60 anys amb una programació especial que mira al passat i al futur


  • Comparteix:

TVE Catalunya vol seguir sent pionera des de Sant Cugat i celebrarà el 60è aniversari de la seva primera emissió amb quatre programes especials. El periodista i crític de televisió Víctor Amela es posarà davant la càmera per recordar alguns dels programes més emblemàtics de la cadena amb 'Ho has vist?'. També es farà un homenatge a tothom que ha fet possible aquests 60 anys de televisió amb 'Recording' i es tornarà a fer l'edició en català del veterà concurs 'Saber i guanyar' amb Jordi Hurtado, a més de recuperar el gènere de la ficció en català amb 'Bany compartit', una 'sitcom' fresca protagonitzada per quatre joves estudiants.

Segons el director de TVE a Catalunya, Carles González, la intenció del centre és 'ser capdavanter en la transformació del periodisme digital' i 'seguir creixent'. González ha destacat l'activitat que es fa des de Sant Cugat, tot i que ha anunciat que traslladaran els serveis informatius a les instal·lacions de Barcelona però que tot plegat se seguirà monitoritzant des del centre vallesà. També ha subratllat l'aposta pels nous continguts i per les 'noves maneres de consumir televisió'. La nova programació l'ha presentada la directora de programes, Anna Cler, i els responsables de cada format.

'Ho has vist?'
El periodista i crític de televisió Víctor Amela es posarà davant la càmera per recordar alguns dels programes més emblemàtics de la cadena amb 'Ho has vist?'. Cada dimarts a les sis de la tarda des del 16 d'abril s'emetran redifusions de diverses èpoques i gèneres tant en català com en castellà realitzats a TVE Catalunya.

'Recording'
Dirigit per Carles Vidal i Torni Burón, 'Recording' consta de 13 episodis que serviran per repassar el 'bo i millor' dels 60 anys d'història de TVE Catalunya. A més, també servirà com a nexe entre la televisió del passat i l'actual, amb una mirada a la del futur, amb el protagonisme a molts dels treballadors de TVE. Tot això, amb l'humor com a fil conductor i amb l'aportació de cares conegudes i històriques de la cadena com Àngel Casas i Olga Viza, entre d'altres. 'Recording' s'emetrà els dimecres a dos quarts de set de la tarda a la 2.

'Saber i guanyar'
De la mateixa manera que es va fer pel 50è aniversari, tornarà una versió catalana del veterà i exitós concurs de La 2 'Saber y ganar', presentat per Jordi Hurtado, que realitzarà cinc programes especials la setmana del 8 al 12 de juliol. 'Saber i guanyar' tindrà una especial atenció a la cultura i a la llengua catalana, i hi participaran nou concursants que ja han passat per l'edició en castellà del programa.

'Bany compartit'
Torna el gènere de ficció de producció pròpia a TVE Catalunya amb 'Bany compartit', en què quatre joves estudiants comparteixen pis i vivències en especial al bany, l'únic lloc de l'habitatge on hi arriba 'wifi'. Una sèrie femenina, 'fresca', amb humor, per a tots els públics i multiplataforma, ja que hi tindrà continguts inèdits a través de les xarxes socials.

Actes especials
A més de la programació especial, la cadena també organitza diversos actes per celebrar l'efemèride. El 13 juliol, un dia abans de la data de la primera emissió de fa 60 anys, l'Orquesta y Coro de RTVE actuarà al Gran Teatre del Liceu. Ràdio 3 també celebrarà l'aniversari amb actuacions en directe en una festa que tindrà lloc a finals d'aquest any.










Carles González

Nosaltres estem molt orgullosos del passat i el reivindiquem, però aquest centre també ha de pensar en el futur i som pioners en diferents àmbits.

Víctor Amela

És una introducció que he escrit com a espectador que he estat de tots aquests programes de televisió.

Jordi Hurtado

Penso que el temps passa massa de pressa. Ja fa 10 anys que vam fer programes en català i ara ho tornarem a fer amb 'Saber i Guanyar'.

Carles Vidal

Intentem mostrar tot el que tenim enregistrat i veure l'evolució fins als nostres temps, a més d'obrir una mirada cap al futur.

Carol Rodríguez i Àurea Martínez

Crec que és un sèrie molt familiar apta per a tots els públics. / Té un humor molt fresc amb situacions surrealistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.