Sant Cugat estrena nova guia de la salut mental

Els col·lectius, que demanen més recursos, estrenaran local a finals d'any


  • Comparteix:

Les entitats i l'alcaldessa, de visita al local / Foto: Ajuntament

Les entitats i l'alcaldessa, de visita al local / Foto: Ajuntament

'Cuida el teu benestar emocional' és el lema de la nova guia de recursos de salut mental que ha presentat aquest dimecres l'Ajuntament amb les entitats del sector. Es tracta de la primera actualització d'aquesta eina que incorpora tots els serveis i col·lectius que operen en l'àmbit de la salut mental a Sant Cugat. La guia, que es pot aconseguir als equipaments municipals implicats i als CAP, mostra un decàleg de missatges per ajudar les persones afectades.

Explicar-li a algú de confiança un problema o estar a prop de la família i els amics són alguns dels mantres que llença la guia amb la intenció d'afrontar amb més garanties les diferents problemàtiques. Amb l'eina es constata que a Sant Cugat hi ha 11 equipaments que presten atenció i que la Taula de Salut Mental compta, a dia d'avui, amb un total de 16 agents: des de l'Ajuntament a entitats amb trajectòria com Alcohòlics Anònims (AA) o el Taller Jeroni de Moragas, passant per noves incorporacions com Prevenció de l'Ansietat i la Depressió (PREAD) o el Grup TEA Sant Cugat.

Unes entitats que estan d'acord en una cosa: calen més recursos i atenció de les administracions. Una demanda històrica que han elevat tant el membre de l'Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió (Assadegam), Antonio Fermoso, com el president de PREAD, Toni Santander. A banda d'això, contents. Ells i la resta de col·lectius tenen per davant un motiu de celebració: un local.

'Un espai per estrènyer llaços entre entitats'
Això ha considerat Santander, parlant d'aquest nou local, sorgit dels pressupostos participatius. El local va ser una proposta d'Assadegam, Pread i Grup TEA i serà un punt de trobada per als usuaris i un lloc per fer teràpies i activitats. L'espai està ubicat a Volpelleres, una bona notícia per al president de l'Associació de Veïns del barri, Alberto Valcarce, que ha posat en valor el revulsiu que suposa per a les entitats.

Amb els diners de la partida, s'han comprat i adequat dos locals contigus de Promusa al carrer de Benet Cortada, 59. Amb 186 metres quadrats, l'espai té quatre despatxos, dues sales de grup, una sala polivalent, tres lavabos -un d'ells adaptat- i un petit office. El local, de titularitat municipal, serà la seu d'aquestes entitats. Les obres començarien a finals d'estiu amb l'objectiu que la instal·lació estigui a punt abans de finals d'any.





Toni Santander

Crec que el local crearà sinergies entre diferents entitats. Tenim diferents col·lectius i això et fa fer una lluita conjunta.

Antonio Fermoso

Tenir un local dedicat per aquestes entitats ens converteix en una referència a Catalunya i a Espanya en aquests temes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.