ESCOLTA-HO
És el cas de les dues santcugatenques, mare i filla, que van ser atropellades a la Rambla; però no el d'Adriana Martín, filla i germana de les afectades, pel fet de no ser presencialment al lloc dels fets. Per aquest motiu el cas d'aquesta familiar de primer grau és paradigmàtic, segons l'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique.
Robert Manrique
Una persona que no està al lloc dels fets però que pateix absolutament la tensió emocional. El ministeri li ofereix un any d'assistència psicològica i 'adiós, muy buenas'. Mai no la reconeixeran com a víctima?
Casos puntuals com el d'aquesta santcugatenca els recorda Manrique en atemptats com el d'Hipercor, quan el govern tampoc no va reconèixer com a víctima un matrimoni que va perdre els dos fills per ser en un altre indret en el moment de l'explosió.
Per Manrique són situacions inconcebibles que requereixen menys 'legalismes' i més 'humanitat'. L'assessor de la UAVAT, que ha atès l'Adriana aquests últims mesos, narra la situació d'estrès que va viure la santcugatenca fins que no va localitzar la seva família.
Robert Manrique
Estem parlant d'una mare i filla atropellades greus. L'altra filla no pot entrar a Barcelona i s'assabenta per un vídeo que la seva mare és una de les víctimes.
La UAVAT i algunes víctimes han ofert aquest dijous una roda de premsa multitudinària en què han demanat que no s'usi 'el dolor aliè' amb finalitats partidistes.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.