El 'tast groc de vins' en suport dels 'presos i exiliats polítics' recapta 1.800 euros

La iniciativa organitzada per Free Romeva, Òmnium i ANC ha exhaurit les entrades


Temes relacionats

Free Romeva vol que el groc 'inundi' la Festa Major i repartirà 8.000 vanos amb el lema 'Llibertat' (28/jun/18)

Música, poesia i reivindicació omplen la plaça de Ramon Barnils pels 'presos i exiliats polítics' ( 2/jun/18)

Mig miler de persones tenyeixen de groc la plaça de Barcelona per reclamar la llibertat dels 'presos polítics' (31/mai/18)


  • Comparteix:

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte

Un total de 120 persones han omplert el Celler Modernista per fer un 'tast groc de vins', una iniciativa solidària i reivindicativa organitzada per la plataforma Free Romeva i per les delegacions locals d'Òmnium Cultural i l'ANC i que ha recaptat 1.800 euros en suport a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). La proposta, que ha exhaurit tots els tiquets disponibles, ha fet un repàs amb quatre vins de la diversitat vitivinícola catalana a través de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Una de les organitzadores, la portaveu de Free Romeva, Anna Ibáñez, s'ha mostrat molt satisfeta de l'acollida i ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és 'obrir' el missatge d''injustícia' al màxim i 'conscienciar' la població que encara no ho està.

Anna Ibáñez

Era un àmbit més per fer sentir la nostra veu i implicar gent diversa. L'objectiu és anar més enllà dels que estem conscienciats i conscienciar més gent. Hem tingut molt bona acollida.


L'escriptora Empar Moliner, que ha presentat l'acte, s'ha encarregat de posar el toc d'humor, tot i que no ha deixat de reivindicar la llibertat per als polítics empresonats o a l'estranger. Moliner ha definit els organitzadors com a 'bones persones'.

Empar Moliner

Suposo que saben que m'agrada el vi i són bones persones que saben que és el moment de fer tot el que calgui per donar visibilitat a la gent que està a la presó i ajudar les seves famílies. Crec que al món hi ha bones persones i males persones, i jo vull estar sempre amb les bones.


L'Ajuntament també ha col·laborat de la iniciativa cedint l'espai, el Celler Modernista. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, que també ha assistit a l'acte, ha agraït la feina als organitzadors.

Carmela Fortuny

Un acte més de solidaritat per la llibertat i per reivindicar que els volem a casa. Agrair als organitzadors aquesta manera tan especial de fer-ho. És important que no ho oblidem i que ens ajuntem també en moments per passar-ho una mica bé amb una copa de vi.


L'acte ha comptat amb la col·laboració de l'INCAVI, a través del seu director, el santcugatenc Salvador Puig, que ha volgut 'transportar' els assistents 'd'una punta a l'altra' a través dels vins. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, de la Guia de Vins de Catalunya, s'han encarregat d'explicar les pecularietats de cada varietat als participants. Els assistents han pogut tastar quatre vins, blancs negres i rosats des de la Terra Alta fins al Priorat passant per l'Empordà. A la sortida, els interessats han pogut comprar ampolles de les varietats tastades cedides pels cellers participants, i tot el recaptat també ha anat destinat a l'ACDC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.