L'institut Arnau Cadell participa en un projecte amb la UAB per descobrir nous antibiòtics


  • Comparteix:

Una trentena d'alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat de l'institut Arnau Cadell participa en un projecte d'investigació científica en col·laboració amb la UAB per descobrir nous antibiòtics. En quatre sessions dirigides per universitaris de carreres com ara biologia i microbiologia, les aules s'han convertit en petits laboratoris i els estudiants han buscat bacteris capaços de combatre malalties amb alta resistència als antibiòtics actuals. El projecte internacional Small World Initiative (SWI), que també té l'objectiu de fomentar les vocacions científiques, s'està duent a terme a 15 instituts de la demarcació de Barcelona, entre els quals un altre centre santcugatenc, el Leonardo da Vinci.

A partir d'unes mostres de terra recollides pels mateixos alumnes a Sant Cugat, i amb l'ajuda dels recursos de la Universitat Autònoma, s'han cultivat els bacteris trobats i els nois i noies han analitzat si algun pot servir per lluitar contra altres microorganismes causants de malalties.

La Lilian Tolleson i el Pau Blasco, de 4t d'ESO, expliquen què significa per a ells aquesta experiència.

Alumnes 4t ESO

És una experiència única, una manera de conèixer el món científic, saber com treballen i veure realment si t'agradarà o no. / Si descobreixes que t'agrada pots acabar estudiant aquesta carrera.


El professor de microbiologia de la UAB i instructor del projecte, Daniel Yero, destaca que la investigació se centra en les malalties associades a l'hospitalització.

Daniel Yero

Són malalties nosocomials, associades al fet d'estar hospitalitzat durant molt de temps. Els bacteris que les provoquen són molt resistents als antibiòtics que tenim actualment.


La professora de biologia de l'institut, Muntsa Bellmunt, destaca que totes les sessions s'han fet fora de l'horari lectiu i creu que això demostra l'interès dels alumnes.

Muntsa Bellmunt

Hi ha gent que ja té una predisposició però poder treballar amb un material que aquí no és habitual fa que es despertin vocacions.


Aquest dimarts 8 de maig serà l'última sessió a l'Arnau Cadell, amb l'obtenció de conclusions i la cloenda del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.