Els primers dels investigats pel tall de la C-16 el 8-N declararan aquest dimecres


Temes relacionats

Aturada de trens, carreteres i polígons marquen la vaga a Sant Cugat ( 8/nov/17)


  • Comparteix:

Els primers santcugatencs citats pel tall de la C-16 a l'alçada dels Túnels de Vallvidrera durant la vaga general del 8 de novembre declaren aquest dimecres al jutjat número 4 de Rubí. Seran vuit dels 16 que estan cridats al jutjat com a investigats per desordres públics, un delicte que pot comportar des de tres mesos fins a tres anys de presó. Els advocats assenyalen que els indicis són 'pobres' i addueixen raons polítiques davant el que atribueixen a una 'causa general contra l'independentisme'.

Segons han explicat els lletrats, les identificacions s'han fet a partir dels vehicles que hi havia estacionats a les immediacions de la zona de tall. Les acusacions, en paraules del portaveu d'Alerta Solidària, David Aranda, 'no s'aguanten per enlloc', ja que el delicte de desordres públics implica danys materials o contra les persones.

David Aranda

El delicte de desordres, per regla general, sol implicar que hi hagi risc per a les persones, per a objectes o l'ordre públic. Entenem que l'alteració de l'ordre no va ser suficient. L'acusació implicaria pena de presó.


Aranda ha posat com a exemple que una de les persones que ha rebut la citació estava de viatge aquell dia, per tant era impossible que participés en els talls. L'advocada penalista Anaïs Franquesa ha assenyalat que el cas no hauria ni d'arribar a judici després de les declaracions.

Anaïs Franquesa

Ens trobem amb què en molts procediments penals se cita amb indicis pobres. Veurem si la investigació continua més enllà de les declaracions. Entenem que no hauria de continuar, no hauríem ni d'arribar a judici.


La declaració de dimecres serà a les 10 del matí. La segona ronda de declaracions, amb l'altre meitat dels investigats, està prevista pel dijous de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.