Sant Cugat es converteix en capital bastonera amb la 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya


  • Comparteix:

La gran ballada ha tingut lloc a la plaça de Victòria dels Àngels / Foto: Localpres

La gran ballada ha tingut lloc a la plaça de Victòria dels Àngels / Foto: Localpres

Sant Cugat s'ha convertit aquest dissabte en capital bastonera amb la 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, que ha reunit 55 colles i més d'un miler de bastoners a la ciutat. L'acte, organitzat per la colla santcugatenca, ha estat el plat fort dels actes del 25è aniversari de l'entitat local i ha consistit en quatre cercaviles paral·leles que han recorregut el centre de la ciutat i que han acabat amb una ballada conjunta a la plaça de Victòria dels Àngels. La trobada també ha servit per distingir un dels fundadors de la colla santcugatenca, Oriol Canes, com a bastoner honorífic.



Els Bastoners de Sant Cugat consideren que cites d'aquest tipus demostren 'la bona salut' de la cultura popular a la ciutat i en refermen la continuïtat. Ho ha explicat a Cugat.cat una de les membres de la junta, Marta Dern.

Marta Dern

Esperem seguir creixent, tornar a màxims històrics i seguir ballant i gaudint del ball de bastons com fins ara.


Per les colles bastoneres, la trobada nacional és una cita molt important que serveix per exhibir la feina feta durant l'any i fer caliu entre les agrupacions.

Caps de Colla

Ens fa molta il·lusió venir, participar i tenir contacte amb la resta de colles. / Qui ho organitza es pot sentir molt orgullós de reunir totes les colles i representar el ball de bastons al màxim. / Ens ajuntem amb moltes colles i hi ha molt caliu.


La trobada ha reunit majoritàriament públic familiar, que considera que és important gaudir d'aquestes activitats amb els més petits per transmetre'ls la tradició.

Públic

Sóc exbastonera, havia ballat amb el grup de Sant Cugat i volia que la meva filla conegués la tradició. / Ens agrada molt veure els bastoners perquè els petits en vagin aprenent. / M'agraden molt les entitats culturals, la meva filla és bastonera i l'he vingut a veure.


En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que la ciutat no es pot entendre sense tradicions populars com els bastoners.

Mercè Conesa

Una part principal de l'ànima de la ciutat és la cultura popular i tradicional, sense ella no tindríem la identitat ni riquesa cultural que tenim.


La trobada ha tingut el suport de 200 voluntaris que han ajudat en les tasques d'organització. Aquesta és la segona vegada que la ciutat ha acollit una Trobada Nacional de Bastoners. La primera va ser al juny del 1997, fa tot just 20 anys.

Després de la ballada conjunta, la trobada ha continuat al parc de Ramon Barnils amb un sopar popular, el toc bastoner i un concert final amb La Golden Beat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.