El fons de Pere Català i el seu fill ingressa a l'Arxiu Nacional Catalunya de Sant Cugat


  • Comparteix:

Fotos de Pere Català, pare i fill

Fotos de Pere Català, pare i fill

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acull des d'aquest dimecres el fons dels fotògrafs Pere Català, pare i fill. Els hereus Català han cedit a la Generalitat el fons format per 15.000 imatges entre positius i negatius, 15.000 documents textuals i uns 15.000 exemplars de la biblioteca adjunta. L'arxiu Pere Català és un dels fons fotogràfics i documentals més importants del país i abasta des de 1909 fins 2009.

El tarannà i el passat de Catalunya s'amplia a l'ANC gràcies a la donació de la feina del fotògraf i pensador, Pere Català Pic i el seu fill, el fotògraf historiador Pere Català Roca. La cessió és a 10 anys i s'ha fet a canvi que la totalitat del material sigui descrit i digitalitzat durant aquest període.

La donació suposa 100 anys de fotografia i de vida cultural catalana, des de la Primera Guerra Mundial passant per la Guerra Civil i la dictadura franquista fins a la transició a la democràcia. Un dels cartells més emblemàtics és 'Aixafem el feixisme'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.