El sistema Ter-Llobregat fixa una reserva d'uns 350 hectòmetres cúbics per garantir les demandes d'aigua


  • Comparteix:

L'embassament de la Baells, al 98% de capacitat / Foto: ACA

L'embassament de la Baells, al 98% de capacitat / Foto: ACA

La comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat, que abasteix d'aigua Sant Cugat, ha fixat una reserva d'uns 350 hectòmetres cúbics per als propers sis mesos per garantir les demandes d'aigua. Els embassaments d'aquest sistema han registrat un important augment de les reserves en els darrers tres mesos i se situen actualment al 88 % de la seva capacitat, amb una disponibilitat total de 540 hm3. L'agència constata una reducció d'un 10% del consum domèstic, fet que confirma la consolidació de l'estalvi d'aigua.

La reserva d'aigua s'ha aprovat per unanimitat aquesta setmana a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i suposa un augment d'uns 35 hectòmetres cúbics respecte la quantitat fixada l'any passat en aquest període. En total, es destinaran 175 hm3 per a les necessitats d'abastament del consum, prop de 90 per a les de reg, uns 60 per a usos ambientals i més de tres per a activitats d'oci.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.