L'Hospital General de Catalunya acull avui una marató de donació de sang

Una donació de sang a Sant Cugat

Societat

Publicat el 16/set/16 per Redacció

L'Hospital General de Catalunya (HGC) acull aquest divendres una marató de donació de sang. Tindrà lloc entre les deu del matí i dos quarts de nou del vespre a l'espai de consultes externes de l'equipament sanitari. L'activitat té la col·laboració de Cugat.cat.

Pot donar sang qualsevol persona sana d'entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Quan es fa una donació no cal estar en dejú i, fins i tot, és recomanable haver fet un àpat normal. Tant per la seguretat del donant com per la del receptor es fa una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. En el cas de les dones, poden donar sang tres vegades l'any i els homes, quatre.

Després d'un estiu en què les reserves de sang han disminuït al voltant d'un 30% amb relació a un mes normal com a conseqüència de les vacances d'estiu, actualment hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels hospitals per als propers sis dies, tot i que serien més òptimes unes reserves per a 10 dies. Amb aquest volum de reserves es pot garantir que hi ha sang suficient davant un cas d'emergència o accident.