Un Pla d'Internacionalització donarà a conèixer 'la identitat pròpia' de Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment del Consell de Cultura

Moment del Consell de Cultura

El Consell de Cultura del nou mandat elaborarà, de la mà de l'Ajuntament i les entitats, un Pla d'Internacionalització per donar a conèixer 'una identitat pròpia' de Sant Cugat en clau turística. És un dels objectius de l'òrgan juntament amb la protecció del Monestir i la definició dels usos de l'espai de la Biblioteca Gabriel Ferrater. El consell, constituït aquest dimarts, ha servit perquè les entitats demanin una escolta activa de l'equip de govern i que les aportacions siguin 'més vinculants'.

La tinenta d'alcalde de Cultura i presidenta del consell, Carmela Fortuny, ha definit les línies estratègiques dels propers quatre anys amb objectius com actualitzar el Pla de Cultura, fer possible la nova Unió Santcugatenca i definir els projectes de Can Quitèria i la Casa Jaumandreu.

Els reptes s'amplien amb la creació d'una comissió gestora al gener per defensar de forma jurídica el Monestir mentre no es reactivi el Patronat del Monestir. L'altra aposta és la redacció d'un Pla d'Internacionalització per fer de Sant Cugat un punt d'atracció cultural a àmbit nacional i internacional, ha avançat Fortuny.

Carmela Fortuny

Estem treballant en diferents paquets turístics i amb diferents línies de promoció relacionades amb el teixit empresarial. Tot això amb un marc que ens ha de donar les línies mestres del que hem de fer.


La presidenta també ha proposat destinar a les arts plàstiques l'espai de la biblioteca Gabriel Ferrater quan la Biblioteca Central Urbana es traslladi a les noves dependències. Fortuny també ha destacat la necessitat de dotar el consell d'una figura jurídica per 'fer més àgil' la feina, tal com demanen les entitats. És un full de ruta que els col·lectius culturals representats treballaran amb les taules de Festa Major, Cultura Popular i Tradicional, Lletres, Teatre, Música, Art, Patrimoni i Pla de Cultura.

El nou sotspresident del consell, Bernat Picornell, ha subratllat la necessitat que el consell 'sigui útil'; mentre que el seu predecessor, Eduard Jener, ha demanat a l'equip de govern que la veu de les entitats sigui cada cop 'més vinculants'. Una visió compartida pel director de Relacions Institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, i la presidenta de l'Esbart, Sandra Casat.

Toni Ramon / Sandra

El pitjor que pot passar és fer la feina i que quedi en un calaix. / Jo confio que sigui cert el que s'ha dit: que poguem treballar per a la ciutat.


Eduard Jener ha estat designat representant del Consell de Cultura al Consell de Ciutat i al Consell General de l'Organisme Autònom del Centre Cultural. El Consell de Cultura es reunirà un mínim de dues vegades l'any. Els representants de les entitats al consell encara s'han de definir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.