Segons fonts consultades per Cugat.cat, tant municipals com d'entitats, el calendari de trobades ha tingut una participació desigual en els últims temps. Un desinterès en la participació que ha constatat el president de la Federació de Veïns de Sant Cugat (FAV), Manel Sánchez, que malgrat tot ha reivindicat la vigència del pacte.
Manel Sánchez
Al centre hi ha un problema però no podem generalitzar-lo a tot Sant Cugat. Per a mi el pacte encara està vigent.
Unes 50 persones han seguit la trobada, amb una presència important de massa veïnal del voltant del Monestir. En alguns casos aquests veïns desconeixien l'existència del document, cosa que ha motivat que molt d'ells contactessin directament amb l'Ajuntament en els últims mesos per exposar problemes de soroll i convivència ciutadana.
Conciliar el descans veïnal i el negoci dels restauradors ha estat un dels temes centrals del debat, segons les opinions recollides per Cugat.cat a la sortida de l'acte. El president del Gremi de Restauradors, Xavier Vendrell, aposta pel diàleg per donar resposta als veïns però també als treballadors d'un sector que ha de treure pit durant la crisi.
Xavier Vendrell
Si ens han donat una llicència i hem fet una inversió, també hem de marxar pel descans dels veïns?
A la convocatòria han acudit el regidor de Joventut i responsable del document, Raül Grangé; el tinent d'alcalde de Territori, Pere Casajoana; i el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol.
Grangé ha explicat que cal fer esforços de totes les parts implicades per trobar una solució i és per això que refundaran les comissions de treball en una comissió de seguiment per fer una radiografia constant del Pacte per la Nit.
Raül Grangé
Crearem una comissió amb poder de decisió per arribar a un consens i solucionar la problemàtica de les terrases a l'hivern com a l'estiu.
L'Ajuntament no ha estat l'únic a entomar les crítiques veïnals. Els agents que van participar en l'elaboració del document també les han encaixat. Un d'ells és la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional, que ha aprofitat per demanar 'més implicació' de l'Ajuntament a l'hora de satisfer les demandes de la ciutadania, tal com ha afirmat una de les membres, Gemma Aristoy. La representant de l'entitat també ha recordat l'esperit del pacte.
Gemma Aristoy
Vam col·laborar amb tota la bona fe en elaborar un pacte per arribar a una entesa i incloure les visions de totes les parts implicades.
D'aquí un parell de setmanes, segons fonts municipals, es procedirà a la renovació de la comissió de treball que vetllarà per una aplicació del pacte adient per a tothom.
El Pacte per la Nit va ser un document participatiu que va rebre les aportacions dels partits i les seves seccions joves, titulars d'oci nocturn i del gremi de l'hostaleria, entitats veïnals, culturals i Ajuntament.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.