Les principals directrius d'aquest document defineixen de quina manera una comunitat pot fer aquest tipus de transició cap a un consum energètic més baix, concretant les línies d'actuació en els àmbits de l'energia, l'educació, l'agricultura, l'economia i la salut. Aquestes iniciatives van dirigides a cercar nous models que potenciïn l'autosuficiència de les comunitats humanes i garanteixin la capacitat i sostenibilitat dels entorns que ocupen per reduir l'impacte que l'activitat humana genera sobre el territori. El regidor de la CUP Guim Pros ha insistit que l'objectiu és que les ciutats es tornin independents en l'àmbit energètic.
Guim Pros
La idea és que una ciutat pugui esdevenir energèticament autosuficient.
És per tot això que el ple municipal ha decidit sumar-se a la iniciativa. En aquest sentit, s'ha acordat que davant de qualsevol nucli de població, s'afavorirà i estimularà perquè Sant Cugat es pugui alinear amb la filosofia de ciutats en transició, cosa que es traduirà en 'una societat més resistent a temps d'escassetat energètica i, en general, a qualsevol infortuni'.
De la seva banda, el PP s'ha abstingut en no compartir alguns dels punts que defensa aquest moviment, com el de limitar l'edificació a les zones urbanes.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.