Els partits d'esquerres demanaran al proper ple que Sant Cugat reconegui els drets dels gais i lesbianes

Els grups d'esquerres volen que Sant Cugat reconegui els drets dels homosexuals

Política

Publicat el 14/mai/10 per Marc Texidó

El PSC, ICV-EUiA i ERC demanaran al proper ple que Sant Cugat commemori el Dia Internacional contra la homofòbia al col·lectiu gai i lesbià, que se celebra aquest dilluns, i que onegi la bandera irisada a l'Ajuntament. La moció conjunta també vol que es doni suport la tasca d'entitats locals que han treballat pels drets del col·lectiu gai i lesbià. A més, el text reclama que es reconegui la tasca d'Amnistia Internacional l'any 79 en pro d'aquests col·lectius, així com que es redacti i es faci arribar una queixa a les ambaixades dels països que contemplen penes per delictes relacionats amb l'homosexualitat.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat que l'administració local és la més propera al ciutadà i ha d'assumir la responsabilitat de fer pedagogia i sensibilitzar sobre les llibertats sexuals de tots els ciutadans. Són declaracions a Cugat.cat.

Ferran Villaseñor

El que entenem és que el 17 de maig s'ha de fer onejar la bandera irisada i lligar-ho amb el Dia de l'Orgull Gai.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Villaseñor ha afegit que la moció demanarà que el dia 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual, Sant Cugat promogui un seguit d'actuacions, en col·laboració amb els agents socials i econòmics.

El primer secretari del PSC ha afegit que els tres partits han presentat de manera separada en d'altres ocasions mocions on feien aquestes demandes.