ERC proposa fer a Sant Cugat un referèndum per la independència com el d'Arenys de Munt


  • Comparteix:

Andreu Freixes en una imatge d'arxiu

Andreu Freixes en una imatge d'arxiu

ERC vol obrir converses amb les entitats i partits polítics de la ciutat per plantejar la possibilitat de fer un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya a Sant Cugat. La formació ha expressat, en declaracions a Cugat.cat, la seva voluntat de diàleg però no ha especificat de quina manera es podria materialitzar la proposta, que tindria un valor simbòlic, ja que diu que abans vol conversar amb tots els agents de la ciutat.

ERC creu que la sortida a la situació política actual i a les 'retallades' que ha patit l'Estatut és donar la paraula a la ciutadania. Per aquest motiu, la formació independentista ha explicat la seva predisposició a iniciar converses amb els diferents agents de la ciutat per aconseguir el repte de poder convocar una consulta popular.

El president de la formació, Andreu Freixes, assegura que Sant Cugat és un bon lloc per dur a terme el referèndum.

Andreu Freixas

Plantejar la possibilitat d'iniciar la consulta popular també a Sant Cugat ja que creiem que és un lloc idoni.


El ple municipal d'Arenys de Munt va aprovar el juliol passat una proposta de la CUP a petició del 'Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació' que donava suport a la celebració d'una consulta popular en aquest municipi sobre l'autodeterminació de Catalunya el 13 d'aquest mes i que recollia la cessió d'una sala municipal amb aquesta finalitat.

Tot i que un jutjat de Barcelona va suspendre l'acord del plenari, els organitzadors segueixen decidits a fer la consulta ja que entenen que la decisió judicial només afecta a la posició del consistori i al fet que els cedeixin una sala. Estan disposats, diuen, a pagar per llogar la sala si fa falta i lamenten que es posin tantes traves a preguntar a la ciutadania.

Divendres passat la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va assegura als organitzadors de la consulta que 'l'autodeterminació no entra a la Constitució'.

Si es celebrés, la consulta no tindrà cap conseqüència més enllà del valor simbòlic, atès que no és vinculant, però podria significar un primer pas de suport a la iniciativa legislativa popular promoguda per la plataforma Catalunya Estat Lliure per fer un referèndum el 2010.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Molt bé per ERC!!! fem el mateix a Valldoreix

Narcis Clavell. Enviat el 7/set/09


A priori tots els partits del consistori, a excepció del PP , han de donar suport a la proposta. Entenc però que la consulta es pot dur a terme des de la societat civil, oi ?

Xandri. Enviat el 7/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.