La PAS demana la dimissió de la regidora de Benestar Animal arran del cas del cavall amb primesa extrema

La regidora Ardid defensa que l'Ajuntament ha fet "la feina molt ben feta" per garantir el benestar de l'èquid


  • Comparteix:

Un moment de la protesta de la PAS a les portes de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la protesta de la PAS a les portes de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Nou capítol del cas del cavall amb primesa extrema. La Plataforma Animalista Sant Cugat (PAS) segueix reclamant el comís de l'èquid, malgrat que el jutjat ha rebutjat prendre aquesta mesura cautelar i l'Ajuntament també ho ha desestimat. Els animalistes, que han protagonitzat una protesta aquest dilluns a l'audiència pública del ple d'octubre, han insistit que l'animal està en perill i han reclamat responsabilitats al govern. De fet, han demanat la dissió de la regidora de Benestar Animal, Carme Ardid, a qui han criticat per la gestió de l'àrea. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha descartat que Ardid renunciï.

ESCOLTA-HO



La presidenta de la PAS, Alba Roig, ha acusat el govern d'haver mentit sobre la situació del cavall i l'ha acusat d'haver "pres part a favor del presumpte maltractador". En concret, ha fet referència a la intervenció de la regidora Ardid al ple de setembre, quan va dir que la salut del cavall era correcta, malgrat que els informes veterinaris han constatat que l'animal es trobada llavors en una situació de primesa extrema.

Els animalistes consideren que l'Ajuntament està negant l'atenció "a un animal que ho necessita" i apunta que això seria compatible "amb un delicte de maltractament animal". És per tot plegat que Roig ha subratllat que la PAS manté oberta la via judicial, malgrat la negativa del jutge d'aplicar el comís del cavall com a mesura cautelar.

La regidora Ardid ha assegurat que el goveix comparteix la preocupació pel benestar de l'animal, però que "difereix amb la forma" per abordar-ho. "L'Ajuntament està subjecte a la normativa i tenim eines diferents que la PAS", ha dit, tot defensant que l'àrea que capitaneja, així com els serveis jurídics, han fet la feina "molt ben feta". En aquest sentit, ha enumerat les accions que l'Ajuntament ha fet en el seguiment del cas, tot recordant que finalment el titular del cavall hauria certificat la contractació d'un veterinari per tenir cura de l'èquid, així com una millora en l'estat de salut.

La presidenta de la PAS també ha criticat la gestió per part de l'Ajuntament del cas d'uns gats que haurien caigut des d'un tercer pis i s'ha sumat a la reivindicació del Cau Amic perquè es posi en marxa la gatera municipal. "Junts es va presentar a les eleccions amb un programa ambiciós, però ens va enganyar", ha criticat Roig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.