La CUP vol posar en marxa la figura dels 'educadors de carrer'

Els cupaires expliquen que és una eina per apropar-se als joves i adolescents


  • Comparteix:

Joves a l'espai de la Festa Major Alternativa a la Festa Major de 2022 / Foto: Premsa Ajuntament

Joves a l'espai de la Festa Major Alternativa a la Festa Major de 2022 / Foto: Premsa Ajuntament

La CUP vol posar en marxa la figura dels 'educadors de carrer' a Sant Cugat. És una proposta que presentaran com a moció en el pròxim ple municipal d'octubre, que se celebrarà dilluns vinent. La idea, que ja va sorgir en el mandat anterior en la regidoria de Joventut que llavors lideraven els cupaires amb ERC, és tenir una 'eina d'intervenció directa que permeti apropar-se als joves i adolescents per detectar situacions de risc i vulnerabilitat i establir un vincle de confiança que permeti orientar-los i acompanyar-los', com ha explicat la regidora de la CUP, Ariadna Sierra.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Sierra defensa que el projecte, que vol ser transversal i coordinat amb altres àrees de l'Ajuntament, també "té un impacte directe en la convivència veïnal", ja que és una figura que no només actua amb els joves sinó que treballa per a "la millora de la cohesió social, prevenint futurs problemes i promovent una comunitat més inclusiva."

La regidora de la CUP, Ariadna Sierra; i el portaveu municipal del partit, Marco Simarro, en la roda de premsa per presentar la moció

La regidora de la CUP, Ariadna Sierra; i el portaveu municipal del partit, Marco Simarro, en la roda de premsa per presentar la moció / Foto: CUP



La proposta dels cupaires és detectar primer quines són les zones de la ciutat on aquesta figura és més necessària i iniciar el projecte amb dos equips d'educadors (un total de 4 persones) i avaluar en un futur si és necessari ampliar el nombre.

Segons la CUP el nombre de joves entre 15 i 24 anys actualment a Sant Cugat és de 13.112, el que representa un 13,44 % del total de la població.




Ariadna Sierra

És una eina d'intervenció directa que permet apropar-se als joves i adolescents en el seu entorn quotidià i fora dels circuits tradicionals. Molts d'aquests joves es poden trobar en situacions de risc i vulnerabilitat i el paper dels educadors és detectar aquestes situacions i establir un vincle de confiança que permeti orientar-los i acompanyar-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.