L'ANC de Sant Cugat commemora l'1 d'octubre amb una votació simbòlica

Amb el lema "ni oblidem, ni perdonem" han apel·lat a la ciutadania a continuar lluitant


  • Comparteix:

Concentració ANC per l'1 d'octubre / Foto: Cugat Mèdia

Concentració ANC per l'1 d'octubre / Foto: Cugat Mèdia

L'ANC ha reclamat aquest dilluns, a les portes de l'1 d'octubre, que es faci efectiu el mandat que es va votar el 2017. Amb el lema 'nosaltres ni oblidem ni perdonem' més d'una cinquantena de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament. L'acte ha comptat amb la lectura d'un manifest en què han incitat a la ciutadania a 'continuar lluitant malgrat el desànim'. En aquest sentit, han proposat la 'no col·laboració i la desobediència' a l'Estat espanyol i a les seves institucions. A més, han encoratjat a la 'bel·ligerància activa en favor de la llengua catalana' i han recalcat el poder de l'acció local 'com a element essencial' en la lluita, la qual afirmen cal continuar 'fins a la total independència'.

Durant l'acte ha tingut lloc una votació simbòlica on els participants han respost a la pregunta: "Creieu que els partits polítics han fet el que calia, amb el resultat del referèndum de l'1-O?". Amb un resultat de 80 no i sis sí la cita ha posat el punt final amb la cantada de l'himne nacional de Catalunya i amb crits d'independència.




ANC

No oblidem que tenim el deure de fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre. Perquè la voluntat del poble sobirà preval sobre les voluntats i els interessos personals. No oblidem que som dempeus i en estat de lluita permanent fins que la voluntat democràtica del poble català es faci efectiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.