Lluís Llach: 'La desnacionalització de Catalunya va a un ritme abismal'

L'Auditori de la Casa de Cultura es queda petita per escoltar la xerrada del president de l'ANC, Lluís Llach


  • Comparteix:

Francesc Salvador, de Sant Cugat per la Independència; el president de l'ANC, Lluís Llach; i la periodista Gemma Aguilera durant la xerrada a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

Francesc Salvador, de Sant Cugat per la Independència; el president de l'ANC, Lluís Llach; i la periodista Gemma Aguilera durant la xerrada a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

L'Auditori de la Casa de Cultura s'ha quedat petit aquest dijous per escoltar la xerrada del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach, on ha fet una crida a sortir els carrers de nou per reclamar la independència de Catalunya. Per a fer-ho, però, Llach ha exposat que prèviament cal 'renacionalitzar' el país en diversos àmbits com l'educació, la mobilitat o el consum.

D'aquesta manera, el president de l'ANC ha assegurat que "la desnacionalització de Catalunya va a un ritme abismal" i s'ha mostrat sorprès que aquest fet s'hagi produït en uns darrers anys amb governs independentistes a la Generalitat. Així, ha reiterat que si no hi ha mobilitzacions de manera immediata "aquest país s'esmicola".

Tot i aquest escenari, Llach ha sostingut que "l'independentisme social està indemne", però que serà molt difícil que Catalunya s'independitzi en els pròxims anys "si abans no hem aconseguit la renacionalització de Catalunya".

Del lliri al cactus

També ha participat en la xerrada Jordi Pesarrodona, coordinador d'accions al territori de l'Assemblea, que ha manifestat que l'ANC no accepta qualsevol pacte que es faci amb partits unionistes a les institucions. "Totes les coses que aconseguim seran engrunes", ha exposat. Així, creu que la clau implica realitzar actes de desobediència pacífica. "Ara ja no anem amb el lliri a la mà, anem amb un cactus, i si cal, punxarem", ha comentat.

Preguntat per Cugat Mèdia, Lluís Llach ha valorat molt positivament que l'Ajuntament de Sant Cugat sigui dels pocs, i el més important, que governi un pacte entre dos partits independentistes com Junts i ERC. "És l'exemple que s'hauria de seguir i l'única esperança de futur, i incloent-hi la CUP fins i tot".

L'Auditori de la Casa de Cultura s'ha omplert a vessar amb un centenar de persones per sentir les paraules de Llach i Pesarrodona -moderats per la periodista Gemma Aguilera- i els organitzadors han hagut d'habilitar una sala del pis superior i posar-hi una pantalla per encabir-hi tots els santcugatencs interessats en la xerrada, entre els quals hi havia l'alcalde, Josep Maria Vallès.




Lluís Llach

El govern de Sant Cugat amb Junts i ERC és el que hauria de ser, i amb la CUP inclòs, que a nivell municipal està fent bones coses



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.