L'Ajuntament implementarà mesures per afrontar el sensellarisme

La moció dels comuns s'ha aprovat amb les esmenes aportades pel govern


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'unes caixes de cartró que serveixen de refugi a una persona sense llar / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu d'unes caixes de cartró que serveixen de refugi a una persona sense llar / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'Ajuntament s'ha compromès a fer un pas més per afrontar les situacions de sensellarisme que es viuen a Sant Cugat, després de l'aprovació de la moció presentada per En Comú Podem i sobre la qual el govern n'ha fet esmenes. La proposta ha comptat amb els vots favorables, a més dels comuns, de Junts, ERC, PSC i la CUP. El PP s'ha abstingut i Vox ha votat en contra.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

CONSULTA LES ESMENES DEL GOVERN

A la moció es detallen algunes accions, com incrementar l'oferta d'habitatges a persones sense llar, continuar treballant en la redacció i implementació del Pla Local d'Abordatge d'Exclusió Residencial, instar la Generalitat de Catalunya a aplicar el marc legal que va crear en matèria de sensellarisme i estudiar la possibilitat de crear un menjador social públic que garanteixi el servei tots els dies de l'any.

La regidora dels comuns, Aina Balada, ha exposat que la moció "és de mínims" i que hi ha persones vulnerables que necessiten una actuació immediata. Així, ha considerat que l'oferta d'habitatges a persones sense llar és insuficient (n'hi ha quatre a Sant Cugat).

Per la seva banda, la regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació, Gemma Aristoy, ha assegurat que els àpats durant l'agost estan garantits, encara que amb diferents formats al marge del menjador social, que tanca.

Des del PSC, José Gallardo ha manifestat que la Generalitat ha de ser "una peça clau" per afrontar la situació i dotar-la de pressupost. El regidor de la CUP, Marco Simarro, també ha exposat que s'ha de posar el focus en les causes i que "si no hi ha canvis legals, no resoldrem la majoria dels problemes".

Des del PP, Estrella Salanova ha considerat que l'Ajuntament va en la direcció correcta amb els plans que està duent a terme, tot i la seva abstenció; mentre que el regidor de Vox Jordi Guirado s'hi ha mostrat contrari. "Compartim la preocupació, però no la mirada, perquè ens sembla que sou part del problema", argumentant el suport a l'Agenda 2030.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.