Govern i AMB mantenen la disputa legal mentre segueixen negociant per la gestió dels autobusos urbans

El ple no admet el requeriment de l'AMB per anul·lar la petició del plenari de març perquè es va presentar fora de termini


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un autobús a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu d'un autobús a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

La disputa legal entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per la gestió i la competència dels autobusos urbans de la ciutat continua, malgrat que les dues institucions ja estan negociant per arribar a un acord, segons el govern. El ple de juliol ha aprovat no admetre el requeriment de l'AMB, per arribar fora de termini, de retirar el punt aprovat en el ple de març, en el qual exigia a l'ens supramunicipal que es faci càrrec de la gestió i els compensés amb 20 milions d'euros pels anys que se n'ha fet càrrec l'Ajuntament. Els dos partits del govern, Vox, la CUP i el PP hi han votat a favor mentre el PSC i ECP s'han abstingut.

La tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic ha admès que pot semblar contradictori dur al ple un punt com aquest mentre s'està negociant, però ha assegurat que és un tema formal i tècnic i que estan obligats a fer-ho.

La part tècnica és que, el ple en el qual es va aprovar exigir els 20 milions a l'AMB va ser el 18 de març, i formalment l'Ajuntament ho va comunicar a l'Àrea Metropolitana el 3 d'abril, que tenia dos mesos per respondre o oposar-s'hi. El requeriment de l'AMB va entrar per registre a l'Ajuntament el 4 de juny, per tant, fora de termini.

L'oposició

Des de l'oposició, tant el PP com En Comú Podem han mostrat la seva estranyesa amb el fet que el govern digui que les negociacions amb l'AMB van pel bon camí, i després portar un punt com aquest al ple, encara que jurídicament tinguin raó.

Tampoc ho veu molt clar el PSC, i el regidor Jose Gallardo ha recordat el que ell va dir en aquell ple del mes de març, que era una mala idea enfrontar-se a l'AMB amb aquest tema i que Sant Cugat hi acabaria perdent. Tot i això, ha dit que els manté la confiança amb les negociacions, a diferència del que va passar quan ell era el regidor de mobilitat en l'anterior mandat.

CONSULTA AQUÍ AQUEST PUNT DE PLE




Cristina Paraira

El que portem avui és un tema més formal i tècnic, però comptarteixo que pugui semblar contradictori. Des de secretaria ens obligen a fer-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.