Sant Cugat o Cerdanyola? EMD Bellaterra: 'Amb qui ens ofereixi un millor conveni'

El president de l'Entitat Municipal de Bellaterra diu a Cugat Mèdia que confia que la Generalitat esculli el millor pels veïns i veïnes


  • Comparteix:

Josep Maria Riba (al mig de verd), amb tot l'equip que va guanyar les eleccions el 28 de maig de 2023 a l'EMD de Bellaterra / Foto: Cedida

Josep Maria Riba (al mig de verd), amb tot l'equip que va guanyar les eleccions el 28 de maig de 2023 a l'EMD de Bellaterra / Foto: Cedida

L'actual president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, Josep Maria Riba, diu que ells es volen quedar amb l'Ajuntament que els ofereixi el millor conveni, sense concretar si prefereix el de Sant Cugat o el de Cerdanyola del Vallès. De fet, demana a la Generalitat, que és qui tindrà l'última paraula, que esculli la millor solució per als veïns i veïnes de Bellaterra. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) desestimés les al·legacions de Cerdanyola i l'obligui a iniciar els tràmits administratius de la segregació, Bellaterra manté una posició prudent, mirant de millorar les relacions amb l'Ajuntament cerdanyolenc, molt deteriorades amb l'anterior president de l'EMD, Ramon Andreu, i conscient que la confiança és feble i que tampoc serà fàcil que Sant Cugat els accepti amb els braços oberts.

De moment, ni el govern de Cerdanyola ni el de Sant Cugat han volgut fer declaracions encara sobre quina serà la seva resposta quan la Generalitat els pregunti de qui ha de dependre l'EMD de Bellaterra. "Nosaltres, com a govern de l'EMD, respectem el procés iniciat de segregació iniciat l'any 2019 i donem suport a la comissió 'Bellaterra és Sant Cugat' perquè té un aval del 60% dels veïns en la recollida de signatures", afirma Josep Maria Riba.

Millorar el conveni?

L'horitzó del president de l'EMD és millorar els serveis que rep ara Bellaterra, ja que assegura que "qualsevol poble de 3.000 habitants de Catalunya té millors serveis que tenim nosaltres". Riba també recorda després del referèndum de 2015, que malgrat el 94% de vots favorables a la independència com a municipi propi, la Generalitat no ho va permetre i els van dir que la solució era millorar el conveni amb Cerdanyola. "Però des de llavors no s'ha millorat i tenim el mateix", explica.

De fet, recorda que el dia de la seva investidura com a president de l'EMD de Bellaterra, el 17 de juny de 2023, li va demanar a l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, també acabat d'escollir, que si realment volen que Bellaterra es quedi, que ho demostrin amb fets i no només amb paraules.




Josep Maria Riba

Qui més ajudi a millorar els serveis deficitaris, que en tenim molts, per nosaltres serà el millor. I confiem que la Generalitat acabi prenent la millor decisió.

Josep Maria Riba

La majoria del 60% de bellaterrencs no serà fàcil que confiïn en Cerdanyola, i tampoc serà fàcil que Sant Cugat vulgui tenir una altra EMD. El tema és complex.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.