En Comú Podem reclama elaborar un Pla d'Abordatge del Sensellarisme

La moció per al ple de juliol també contempla la creació d'un menjador social públic i incrementar el parc d'habitatges socials


  • Comparteix:

Presentació de la moció d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia.

Presentació de la moció d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia.

L'habitatge vinculat al sensellarisme i els menjadors socials són els eixos principals de la moció que ha presentat En Comú Podem pel ple del mes de juliol. Així, demanen incrementar el parc d'habitatges, crear un pla d'abordatge del sensellarisme i crear un menjador social públic. A més, insten a iniciar les negociacions amb Càritas per tal de mantenir el menjador social obert durant el mes d'agost. En aquest sentit, la regidora de Sant Cugat d'En Comú Podem, Aina Balada, assenyala que el mes d'agost és un moment difícil per a moltes famílies, ja que deixen de tenir les beques menjador.

Les darreres dades de l'Ajuntament, de l'octubre de 2023, estableixen que hi ha 16 persones que dormen al ras cada nit. En aquest sentit, encoratgen a l'Ajuntament a oferir solucions a les persones vulnerables mentre s'implementa un nou model.

En aquesta línia, el consistori va posar en pràctica el 2020 la prova pilot "Housing First", que actualment compta amb únic un habitatge, una quantitat que els comuns consideren "del tot insuficient".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ D'EN COMÚ PODEM




Aina Balada

Ens han alertat que això succeeix a l'agost i que veuen una problemàtica que moltes famílies demanen ajuda perquè es troben que el servei de menjador està tancat o els serveis de menjador estan a mig gas. Unes situacions que no poden esperar a setembre a ser solucionades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.