Vallès: 'Aquesta ciutat, malgrat la greu situació econòmica, ara està millor que fa un any'

L'alcalde ha tret pit de la feina feta durant el primer any de mandat en el ple extraordinari de l'estat de la ciutat


Temes relacionats

Crítiques, algun retret, i mà estesa pels consensos de ciutat per part de l'oposició (21/jun/24)


  • Comparteix:

La pressió fiscal, la importància d'escoltar la ciutadania, la gestió municipal, l'agilització de les llicències, la neteja, la seguretat, els equipaments esportius, l'hospital de dia, la segona residència pública i la nova Biblioteca Gabriel Ferrater són alguns dels temes prioritaris que ha mencionat l'alcalde, Josep Maria Vallès, en el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat. L'acte, que s'ha celebrat aquest divendres, coincideix amb el primer any de mandat de l'actual govern, format per Junts per Sant Cugat i ERC. Segons Vallès, la ciutat avui està millor que fa un any 'malgrat la greu situació econòmica que ens vam trobar' per la bona gestió que han fet.

ESCOLTA-HO


A l'inici del seu discurs, Vallès ha reiterat el seu compromís per no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania, tot i els números vermells. Una situació que, segons ha explicat, va obligar l'actual govern, format per Junts i ERC, a fer "importants ajustos pressupostaris". En aquest sentit, l'alcalde ha agraït a les entitats el seu esforç per mantenir la ciutat "dinàmica i viva".

Pel que fa a la gestió municipal, Vallès ha destacat la recuperació de la figura del gerent, Jordi Joly, així com l'estabilització del personal municipal, a qui ha agraït la "seva dedicació". L'alcalde també ha destacat l'aprovació del pressupost municipal pel 2024 "en temps i forma, situació que no es donava des del 2018".

Agilització de les llicències

En el seu discurs, l'alcalde ha assegurat que, en aquest any de mandat, "s'ha aconseguit una reducció dràstica del temps per efectuar tots els informes sectorials previs: de 24 a tres mesos. Això ha estat possible, segons ha dit, gràcies a un "procés i monitorització que també aplicarem a altres àmbits de gestió de l'Ajuntament".

Neteja i estat de la ciutat

En relació amb la neteja i l'estat de la ciutat, Vallès ha recordat, d'una banda, que ja s'ha licitat el concurs públic per adjudicar la neteja i recollida de brossa. A més, l'alcalde ha avançat la creació del Pla de Voreres 2025-2032 per millorar l'estat de l'espai públic urbà.

Més seguretat

Pel que fa a la seguretat, l'alcalde ha assegurat que la plantilla de la Policia Local passarà, abans que acabi el mandat, dels 74 agents actuals, al centenar. A banda, ha explicat que s'han incorporat vuit agents de civisme nous.

Equipaments esportius

L'alcalde, que ha parlat de la pràctica esportiva com "un dels pilars de la nostra ciutat", ha llistat alguns dels projectes en marxa en relació amb les instal·lacions municipals. El pavelló esportiu de gimnàstica rítmica, el nou pavelló de la Guinardera, el complex aquàtic de Mira-sol i els vestidors del PAV2 són les iniciatives que Vallès ha volgut destacar.

Demandes històriques

L'alcalde també ha fet referència al polèmic hospital de dia, que donarà servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, i a la segona residència pública per a la gent gran. Respecte a aquesta última, l'alcalde ha explicat que al juliol s'aprovarà el concurs públic per adjudicar la construcció d'aquest equipament.

Pla d'Habitatge

Vallès ha avançat que el govern està treballant en un Pla d'Habitatge i ha confirmat que s'està estudiant la possibilitat de recuperar el projecte de Ragull Centre "amb una alçada que respecti el model de Sant Cugat". A més, l'alcalde ha avançat que s'està treballant en un projecte "extraordinari, i jo diria històric" en relació amb l'habitatge per a joves.

Equipaments educatius

Vallès ha mencionat "el diàleg constant" amb la comunitat educativa per avançar en la construcció de l'escola de La Mirada, així com l'execució del Pla de Confort Climàtic a les escoles bressol i escoles públiques de la ciutat. A més, l'alcale ha avançat la intenció d'aconseguir a la ciutat una escola d'Educació Especial.

Altres projectes destacats

La millora de la xarxa d'abastament de l'aigua, la relació "fluida" amb l'EMD de Valldoreix, els reptes de la mobilitat, la construcció de la passera del pont de Can Vernet, l'adequació escenotècnica del teatre de la Unió, la nova Biblioteca Gabriel Ferrater, el desenvolupament de projectes socials i la creació de la Taula pel Català són algunes de les iniciatives que l'alcalde també ha volgut mencionar.

CONSULTA AQUÍ EL DISCURS SENCER



Josep Maria Vallès

Aquesta ciutat, malgrat la greu situació econòmica en la que vam trobar l'Ajuntament, ara està millor que fa un any perquè està més ben gestionada. Mentre jo sigui alcalde, aquest govern no augmentarà la pressió fiscal a la ciutadania. Farem més amb menys

Josep Maria Vallès

Un dels pilars de la nostra ciutat és la pràctica esportiva i la gran quantitat de clubs que tenim. Això és un orgull i una gran responsabilitat. Cal que el manteniment de les instal·lacions municipals estigui al dia i, també, ens en calen de noves



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.