El PSC s'absté en la moció de suport a la llei d'amnistia

Els socialistes argumenten que la moció profunditza en la divisió i ofereix una visió parcial


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels presos del procés / Foto: ACN

Imatge d'arxiu dels presos del procés / Foto: ACN

La llei d'amnistia ha sigut un dels punts principals de la política catalana i estatal en els últims mesos i avui se n'ha celebrat l'aprovació en el ple de l'Ajuntament. Aquesta ha obtingut el suport dels partits independentistes (Junts, ERC i CUP) a més d'En Comú Podem, mentre que el PSC s'ha abstingut, i PP i Vox han votat en contra.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor de Junts Jordi Puigneró ha iniciat el seu discurs destacant que "el referèndum no van ser ni actes de rebel·lió, sedició ni malversació" i que simplement "va ser acte de desobediència a una prohibició il·legítima". D'aquesta manera, ha assegurat que la llei corregeix l'error del sistema judicial i que "és necessària per posar a 0 el marcador".

Per la seva banda, Esquerra Republicana ha reiterat que el procés independentista ha d'acabar "de forma inevitable amb referèndum d'autodeterminació", tal com ha dit Esther Madrona. Així doncs, ha subratllat que "amb investigats i represaliats no és possible un diàleg en igualtat de condicions" i que "la justícia pretén la ruptura de l'estat de dret".

El darrer grup independentista, la CUP, també hi ha votat a favor tot i apuntar diversos aspectes dels quals no estan d'acord amb la llei. El regidor dels cupaires, Marco Simarro, ha criticat que la llei "nega la possibilitat de votar", "fa referència al terrorisme" i que també s'inclouen els policies de l'1-O. "És obviar la desigualtat, ja que aquests actuen sota ordres polítiques", ha manifestat.

El regidor d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha tret pit en subratllar que els comuns han sigut "imprescindibles" per a la seva aprovació. Per altra banda, ha exposat que "això va, sobretot, de gent que va obrir escoles" i que la llei reforça la convivència.

Abstenció del PSC

Els socialistes s'han abstingut de la moció, ja que consideren que el text presentat al ple profunditza en la divisió, ofereix una visió parcial i és plenament independentista. "El to ens porta a un passat de confrontació que Catalunya vol superar", ha criticat la regidora Elena Vila.

D'aquesta manera, ha assegurat que des del PSC volen "futur, cohesió i progrès, no més carrers sense sortida". Així doncs, ha sostingut que "Catalunya està llesta pel retrobament total, encara que sembla que alguns no volen respectar els resultats", en referència a les eleccions al Parlament del 12 de maig.

PP i Vox denuncien la "corrupció política"

PP i Vox han mostrat un discurs contundent, en què han denunciat la "corrupció política" de la llei d'amnistia. Des dels populars, Alfredo Bergua, ha manifestat que la llei "homologa els delinqüents i criminalitza l'estat". A més, ha considerat que s'ha aprovat simplement per interès de Pedro Sánchez "segrestat pels independentistes. Bergua, a més, ha dit que "si ets independentista tindràs barra lliure per delinquir i això és el que alguns jutges no estan disposats que passi".

El regidor de Vox, Marcos Rodríguez, ha criticat als socialistes per la "traïció" als espanyols i ha reprovat que la llei "acaba amb la divisió de poders".




Jordi Puigneró

Aquesta llei d'amnistia és necessària per posar el marcador a 0 a les regles de joc. Ara tenim un partit injust. Hi ha gent que ha de fer política des de l'amenaça d'uns tribunals, l'exili o sense igualtat d'oportunitats.

Elena Vila

El text de la moció està ple d'afirmacions que no podem compartir. El to ens porta a un passat de confrontació institucional i de divisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.