Sant Cugat aplicarà un nou programa per tractar l'obesitat infantil en escoles bressol

L'Ajuntament inicia els tràmits per implantar un projecte de la Fundació Gasol per fomentar els hàbits saludables

Imatge d'arxiu d'una escola bressol / Foto: ACN

Política

Publicat el 17/juny per Guillem Andrés

L'obesitat infantil afecta cada cop en etapes més prematures i és per aquest motiu que el ple ha aprovat iniciar els tràmits per poder implantar el projecte PRESAFALÍN de la Fundació Gasol a Sant Cugat. Aquest pla dona resposta a la millora del desenvolupament integral, físic, emocional, cognitiu i social als infants i a les famílies i el foment dels hàbits saludables de les escoles bressol. El pla ja s'ha implantat en alguns municipis de la Diputació de Barcelona i no comporta cap cost per a l'Ajuntament. La proposta ha rebut el suport de la majoria de grups, a excepció de l'abstenció d'En Comú Podem i el vot contrari de la CUP.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La regidora del PSC Pilar Gorina ha destacat que el projecte PRESAFALÍN s'afronta des de l'activitat física, l'esport, el sedentarisme, el benestar emocional, el son i el descans. "Es tracta de vetllar per l'interès general de forma preventiva", ha explicat, d'un projecte que té una durada de quatre anys.

Prova pilot?

Des de govern, Carme Ardid ha afirmat que ja s'ha demanat la informació a la Diputació de Barcelona i que la moció ha accelerat uns tràmits que ja estaven pendents. Així doncs, ha anunciat que aquest dijous es farà una reunió informativa per a directores de les escoles bressol, on es decidirà si el pla entra en funcionament a tots els centres o es fa una prova pilot en alguna d'elles. "Es decidirà amb criteris tècnics i possibilitats reals de portar-ho a terme", ha assegurat.

Des del PP, la regidora Estrella Salanova ha destacat que el pla "és una forma més de donar suport a les famílies" i ha subratllat que "no suposarà cap cost per l'Ajuntament".

Dubtes de comuns i la CUP

En Comú Podem i la CUP no han votat favorablement a la moció, davant dels dubtes que tenien. Des dels comuns, Aina Balada, s'ha plantejat quin interès pot tenir la moció "si no sabem si hi ha un interès real". Per la seva banda la regidora de la CUP Ariadna Sierra ha posat en relleu que el pla hauria d'abordar també altres etapes fins a l'adolescència i que també tingués en compte els factors econòmics.


DECLARACIONS

Pilar Gorina

No és un projecte només alimentari. És un projecte sistèmic que s'afronta des de l'activitat física, l'esport, el sedentarisme, el benestar emocional, el son i el descans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio