Condemna del ple a l'atemptat islamista a Alemanya en què va morir un policia

L'atac es va produir durant un acte convocat per un activista ultradretà i islamòfob


  • Comparteix:

Els regidors durant el ple de juny / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors durant el ple de juny / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns una condemna a 'l'atemptat islamista del 31 de maig passat a Manheim (Alemanya) envers un polític alemany i causant la mort d'un policia'. Ho ha fet exactament amb aquestes paraules alternatives i a proposta de Junts per canviar la terminologia de la moció inicial de Vox que proposava 'condemnar l'assassinat d'un policia a Alemanya en mans d'un refugiat musulmà radicalitzat divendres 31 de maig a la ciutat de Mannheim'. La moció alternativa de Junts, malgrat aquest canvi, ha comptat amb el suport de Vox i del PP. La resta de grups hi han votat en contra i no s'han pronunciat durant el debat, tret d'ERC, que ha expressat el seu rebuig a qualsevol atemptat, però ha retret a Vox l'assenyalament contra els refugiats.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ ALTERNATIVA

La condemna fa referència als fets ocorreguts a la ciutat alemanya durant un acte convocat per un activista d'extrema dreta i islamòfob en què una persona va atacar amb un ganivet alguns dels assistents, entre ells un policia de 29 anys que va resultar mort. També va resultar ferit el mateix agressor d'un tret d'un policia. Segons part de la premsa alemanya, la motivació de l'agressió era islamista i contra l'organitzador de l'acte.


Jordi Puigneró

La moció alternativa preten condemnar l'atemptat i dir les coses com són. Sense utilitzar terminologia ofensiva, però sense falsificar la realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.