El ple tomba la moció de Vox per iniciar una campanya de prevenció d'addiccions entre els joves

El 2015 l'Ajuntament va posar en marxa un pla transversal amb l'objectiu de conscienciar al respecte


  • Comparteix:

L'alcoholisme és una de les addiccions que contempla el pla 1segon / Foto: Pixabay

L'alcoholisme és una de les addiccions que contempla el pla 1segon / Foto: Pixabay

El ple tomba la moció de Vox per iniciar una campanya per a la prevenció d'addicions entre joves i adolescents que tenia per objectiu conscienciar els joves del risc que suposa el consum de substàncies a través de les escoles. Tots els partits i han votat en contra amb l'excepció del PP i Vox que hi han votat a favor.

ESCOLTA-HO

El PP hi ha votat a favor perquè veu la moció amb "bons ulls", tot i que han reconegut que allò que han proposat ja es troba recollit en el pla de prevenció de riscos i prevenció de la salut amb relació al consum de drogues i l'ús de pantalles 2020-2024 i l'assessoria 1segon, englobant així, més enllà de l'àmbit educatiu.

Ja existeix un pla així

Per la seva banda, Junts han votat en contra, argumentant, precisament, que ja fa temps que des del consistori es va engegar aquesta campanya 1segon. En aquest sentit, des de l'equip de govern, Núria Fernández ha recordat a Vox que l'Ajuntament el va començar a desplegar el 2015 i, segons ha afirmat, "ha demostrat ser una eina eficaç en la prevenció i sensibilització sobre aquests temes a la ciutat" abordant diferents àmbits com l'eductiu, el familiar i l'oci i lleure entre d'altres i renovant els objectius cada any. Fins al mes de maig, segons ha recalcat Fernández, s'han atès 18 casos, 59 consultes de joves i 55 de famílies entre d'altres.

Una iniciativa, però, que des de Vox han titllat d'insuficient i han criticat que les orientacions que es duen a terme van en la línia d'un consum responsable. Un fet, que segons afirmen, "trivialitza" el consum. En aquest sentit, han posat de manifest que "cada cop hi ha més addiccions entre el jovent" fent referència a la ludopatia, el consum de drogues i a la pornografia. Així mateix, han afirmat que tant l'alcohol com el tabac "s'han trivialitzat fent un consum molt generalitzat".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ






Núria Fernàndez

L'ajuntament ja fa gariebé 10 anys que tenim en marxa aquest pla. Que s'anomena assessoria sobre drogues i pantalles 1 segon i ha demostrat ser molt eficaç a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.