Junts, sobre La Mirada a la Guinardera: 'Esperem que tots els partits hi posem de la nostra part per fer-ho possible'

El grup municipal majoritari del govern defensa la preservació del parc del Bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una votació del ple municipal / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu d'una votació del ple municipal / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Junts per Sant Cugat treu pit de la decisió del govern municipal d'iniciar els tràmits per construir l'escola La Mirada a la Guinardera i deixar enrere la ubicació del parc del Bosc de Volpelleres. Aquest canvi s'ha de vehicular amb uns tràmits urbanístics que se sotmetran a votació aquest dilluns al ple municipal. En aquest sentit, Junts, grup majoritari amb nou regidors al govern municipal que comparteix amb ERC (quatre regidors), interpel·la totes les formacions polítiques: 'Esperem que tots hi posem de la nostra part per fer-ho possible'.

En un comunicat a les xarxes socials, Junts defensa que "preservar el bosc i fer l'escola és compatible i és la millor solució pel conjunt de la ciutat". "Ho hem tingut sempre clar, sí al bosc i sí a l'escola", diu el text.


Què votaran els socis de govern?

A la roda de premsa de presentació dels punts del govern per al ple de juny, Cugat Mèdia va preguntar al regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, si Junts i ERC, com a socis de govern, votarien en bloc favorablement a la modificació urbanística que ha d'afavorir que La Mirada es construeixi a la Guinardera. Pedrós va subratllar que aquesta és una proposta de l'executiu i que "no entendria" un vot discordant.

A la tertúlia política de Ràdio Sant Cugat d'aquest dimecres, tant Junts com ERC posaven de manifest que estaven d'acord en iniciar els tràmits, però expressaven divergències en com fer l'operació. Junts defensava treure La Mirada del bosc de Volpelleres i traspassar-la a la Guinardera, tancant definitivament l'opció de construcció al parc urbà; de fet, aquesta és la fórmula que arriba al ple d'aquest dilluns. ERC, en canvi, apostava per desvincular les dues operacions i fer la permuta entre els metres quadrats d'equipaments i els de zona verda amb un altre espai, mantenint la porta oberta per a l'opció del bosc. Consultades per Cugat Mèdia, fonts republicanes expliquen que encara estan treballant per definir el sentit del vot al ple d'aquest dilluns.

Els ecologistes ho celebren

Les entitats ecologistes implicades en la preservació del parc del Bosc de Volpelleres celebren que l'escola finalment es construeixi fora d'aquest espai. Amb un comunicat, SOS Bosc Volpelleres, ADENC i WWF fan "suport a la decisió del govern". "La recuperació d'una parcel·la de bosc que mai s'hauria d'haver modificat és una decisió de la que tots ens beneficiem", apunten els ecologistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.