El Sindicat de Llogateres es manté en lluita pels processos judicials del desnonament del carrer Indústria

El col·lectiu dona suport a l'activista amb un procés penal obert per defensar el dret a l'habitatge en un desnonament fa dos anys


  • Comparteix:

Un moment de la Jornada del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la Jornada del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogateres es conjura contra la repressió rebuda en el desnonament en un habitatge del carrer de la Indústria fa dos anys i condemna els posteriors processos judicials. El col·lectiu ha organitzat aquest dissabte a tocar de la Casa de Cultura la Jornada Solidària Antirrepressiva, una trobada per recaptar diners per a l'activista Berta Vidal que va intentar frenar aquell llançament, a qui la fiscalia demana nou anys de presó i que està a l'espera de judici.

El desnonament va tenir lloc el 21 de juny de 2022 i va acabar amb les dues persones que hi vivien, Cristina i Ari (mare i filla) expulsades de la llar. Des del Sindicat de Llogateres han lamentat que l'actuació policial va ser violenta i també han criticat els posteriors procediments administratius i judicials. De fet, arran d'aquell llançament, la policia catalana va elevar 89 propostes de sanció per a les persones que van intentar aturar-lo; 84 van quedar desestimades.

En la jornada s'han sumat veus d'altres casos de repressió jurídica i administrativa, com el que pateix el Grup d'Habitatge de Sants degut un cas de 2020. A més de la lectura d'un manifest reivindicatiu del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, s'han recitat poemes combatents als desnonaments i a la violència policial o jurídica.

Amb tot, el sindicat potencia la lluita contra la repressió, que tal com asseguren, "té moltes cares".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.